Pärnu loomade varjupaik jäi koertevabaks

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu loomade varjupaigas oli täna rõõmus päev, sest perenaise ja -mehe kaotanud Tipsu läks koju ja varjupaik sai ajutiselt koertevabaks.
Pärnu loomade varjupaigas oli täna rõõmus päev, sest perenaise ja -mehe kaotanud Tipsu läks koju ja varjupaik sai ajutiselt koertevabaks. Foto: Pärnu loomade varjupaik

Pärnu loomade varjupaigas oli täna rõõmus päev, sest perenaise ja -mehe kaotanud Tipsu läks täna uude koju ja varjupaik sai ajutiselt koertevabaks.

Pärnu loomade varjupaiga juhataja Seyle Juss ütles, et Pärnu varjupaigas on see kolmas kord, kui kõik koerad õnnestub koju saada.

„Eelmistel kordadel on samasugune seis kestnud päeva ja kuna loomi siiski liigub, me väga pikast ajast koera vabana unistada ei julge,” rääkis Juss.

Esimest korda oli Pärnu varjupaik koertevaba 2016. aastal, siis 2017. aastal ja kolmandat puhku pühapäeval.

„Seoses aastavahetusega õnneks suurt loomade ärajooksmist seekord ei olnud. Inimesed on saanud järjest teadlikumaks ja oskavad ilutulestiku ajaks koerad ära panna ja neid rahustada,” märkis Juss. ”Samuti on tõusnud teadlikkus kiibistamise suhtes. Kiip tuleb ka registrisse kanda, nii jõuavad loomad kiiremini koju.”

Keskmiselt elab Pärnu varjupaigas kümmekond koera. Kasse on praegu 17 ja neist valmis uude koju minema viis.

Pärnu varjupaigast läks lõppenud aastal koju 18 koera ja 184 kassi ja üks kanagi. Koju tagasi aidati 43 kassi ja 92 koera, kellest osa külastas varjupaika korduvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles