Fotod ja statistika: kuus Pärnu noorkorvpallurit tõmbasid selga Eesti koondise särgi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Elena Sutt, Katariina Rõngelep ja Hiie Vent.
Vasakult: Elena Sutt, Katariina Rõngelep ja Hiie Vent. Foto: Pärnu Spordikooli korvpallitüdrukud / Facebook

Sel nädalal toimus Tallinnas Audentese spordikeskuses 15. Balti mere maade karikaturniir (BSBC) korvpallis, millest võtsid osa Eesti, Läti, Soome ja Rootsi noored. U16 ja U18 poiste ja tüdrukute Maarjamaa koondisse kuulus kokku kuus pärnakat.

Traditsioonilisel aasta alguses mängitaval kõrgetasemelisel noorteturniiril läks eestlastest kõige paremini U16 noormeeste koondisel, kes võitis kolmest mängust kaks ja tuli esimeseks. 2003. ja 2004. aastal sündinud poiste tiimi pärnakaid ei mahtunud. 

Küll olid pärnakad arvukalt esindatud U16 tütarlaste esinduses, kuhu kuulus koguni kolm suvepealinlast: Pärnu spordikooli neiud Elena Sutt, Katariina Rõngelep ja Hiie Vent. 

Kokku jäi Eesti kontole üks võit ja kaks kaotust, mille eest said neiud kaela pronksmedali. Turniiri avapäeval alistati Rootsi (70:59), seejärel jäädi suurelt alla Soomele (37:105). Mõõduvõtu viimasel päeval tuli vastu võtta 66:82 kaotus lätlastelt. 

Sutt ja Rõngelep kuulusid tiimi põhitegijate hulka, kes mängisid keskmiselt vastavalt 31 ja 25 minutit. Sutt viskas selle aja jooksul 11 punkti, tabades suurepäraselt: kahestest 61 ja vabavisetest 87 protsenti. Peale selle panustas ta keskeltläbi kolme lauapalli, kahe resultatiivse söödu ja kolme vaheltlõikega. Rõngelep tõi Eesti koondisele keskmiselt neli punkti ja neli lauapalli. Vent pääses platsile kahes mängus viieks minutiks.

Peatreener Allan Siimann sõnas pärast viimast matši, et ta jäi mängudega Rootsi ja Läti vastu koondisega rahule. “Soome näitas meile kõik nõrgad kohad kätte. Mulle meeldib tüdrukute vaimne valmisolek, kuid agressiivsusega kohanemine võtab veel aega. Ka tänases mängus said vastased väga palju lihtsaid korve puhtalt agressiivsuse pealt,“ rääkis ta.

Tütarlaste U16 koondis. Elena Sutt (number 5), Hiie Vent (6) ja Katariina Rõngelep (7).
Tütarlaste U16 koondis. Elena Sutt (number 5), Hiie Vent (6) ja Katariina Rõngelep (7). Foto: Siim Semiskar / www.bsbc.ee

U18 noormeeste ja tüdrukute koondis jäid kodusel turniiril võiduta. Tütarlaste esindusse kuulus kaks Pärnu piigat: Helerin Kass ja Valeria Prede. 184 sentimeetri pikkune Kass pääses kolmes matšis platsile keskmiselt 15 minutiks, mille jooksul panustas neli silma ja kaks resultatiivset söötu. 172sentimeetrise Prede arvele jäi kahe mänguga 12 minutit, neli punkti ja 1,5 resultatiivset söötu.

Peatreener Pierre Bressant'i hoolealused kaotasid Rootsile 63:68, Soomele 63:90 ja Lätile 61:80. Juhendaja hinnangul jagub koondisel arenguruumi nii mänguliselt kui füüsiliselt. “Tüdrukud polnud valmis sellisel tasemel mängima," tõdes ta. "Rootsi, Läti ja Soome mängisid väga füüsilist korvpalli ja eestlannad pole sellega harjunud. Paljudele oli need esimesed mängud U18 vanuses ja sellises atmosfääris. Kõvasti tööd on vaja teha ja tüdrukud peavad aru saama, et ei piisa sellest, kui oled parim Eestis.“

Tütarlaste U18 koondis. Helerin Kass (number 7) ja Valeria Prede (üleval reas vasakult teine).
Tütarlaste U18 koondis. Helerin Kass (number 7) ja Valeria Prede (üleval reas vasakult teine). Foto: Siim Semiskar / www.bsbc.ee

Ainsa noormehena hoidis suvepealinlaste au kõrgel Pärnu Sadama esindusmeeskonna liige Kaspar Lootus, kes müttas U18 koondises. Avapäeval jäi Eesti 77:86 alla Lätile, seejärel 59:81 Soomele ja viimasel päeval 77:86 Rootsile. Viimases mängus oli Lootus meie parim 12 punkti ja 11 lauapalliga.

Kolme matši kokkuvõttes jäid kahemeetrise ääremängija keskmisteks näitajateks 22 minutit, kaheksa silma ja seitse lauapalli.

Koondise peatreener Indrek Visnapuu sõnas pärast turniiri viimast heitlust: "Kogu see turniir oli otsimine, katsetamine ja proovimine. Ma ei taha öelda, et me ei läinud ühtegi mängu võitma. Reaalselt võidetav oli meil esimene mäng Rootsi vastu. Järgmises kahes matšis olid vastased paremad. Ent tegime kõigis mängudes vastastest rohkem pealeviskeid. Protsent oli jällegi kehvem. Nüüd tuleb analüüsida, kas pealevisete arv tuli meile kasuks.“

Abitreeneritena juhendasid U18 noormehi kunagised Pärnu meistriliiga mängijad Rait Käbin ja Raido Ringmets.

U18 noormeeste koondis. Üleval reas paremalt neljas Kaspar Lootus.
U18 noormeeste koondis. Üleval reas paremalt neljas Kaspar Lootus. Foto: Siim Semiskar / www.bsbc.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles