Mõnnakmäe tõstis Eesti võrkpallikoondise EM-finaalturniiri lävele

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julija Mõnnakmäe (paremal).
Julija Mõnnakmäe (paremal). Foto: Gertrud Alatare / Eesti Võrkpalli Liit

Eesti võrkpallinaiskond saavutas täna Tartu ülikooli spordihoones pärnakast kapteni ja sidemängija Julija Mõnnakmäe dirigeerimisel EM-valiksarjas ülitähtsa 3:1 võidu Rootsi üle. Eestil on säilinud kõik võimalused jõuda ajaloos esimest korda finaalturniirile.

Avageimis oli võidukohustus eestlannadele selgelt liiast ja ohtrate vigade tõttu kaotasid nad geimi 19:25. Teises said enda mängu aga pärast pikka pusimist käima ja võitsid 25:23. Kolmas kuulus Eestile juba kindlalt 25:17. Ülipõnev matš lõppes neljandas geimis, mille kodunaiskond võitis 25:23. 

Ligemale 2500pealine vollepublik aplodeeris püstijalu.

Eesti võrkpallinaiskonna pärnakast peatreener Andrei Ojamets rääkis teleintervjuus Kanal 12 ja Postimehe eetris, et vahepeal oli väga raske. "Vahepeal mõtlesin, et annan otsad," avaldas ta.

Siiski jagus Ojametsal hoolealustele kriitikatki. "Üldiselt ei mänginud päris nii, nagu kokku lepitud oli, tegime palju lihtsaid vigu. Koondisel oli mängupaus, treeningmänge ju polnud," seletas ta.

Peatreeneri sõnutsi ehmatas eestlannasid arvukas publik. "Ühest küljest super publik, uus ja uhke hall, aga meie naistel pole kogemust nii suures saalis mängimisega. Sinna see esimene geim jäi, läks rabistamiseks," tõdes ta.

Eesti on enne viimast vooru alagrupis teisel kohal, Soome on edasipääsu juba kindlustanud. Eesti pääseb finaalturniirile, kui kolmapäeval alistab põhjanaabrid. Juhul kui Eesti ei võida võõrsil Soomet, võivad meie naised siiski veel alagrupis teisel ehk lõppvõistlusele viival kohal lõpetada – kui Rootsi alistab Stockholmis Tšehhi.

Tabeliseis (võite, kaotusi). Esmalt loetakse võite, seejärel punkte.

1. Soome 4-1 (11 punkti)

2. Eesti 3-2 (9 p)

3. Tšehhi 2-3 (8 p)

4. Rootsi 1-4 (2 p)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles