Video: politseile tuvastamatu naiskelm käib ja puistab jälle Pärnu kohvikuid (4)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tegemist on kuvatõmmisega kaamerasalvestiselt.
Tegemist on kuvatõmmisega kaamerasalvestiselt. Foto: PP

Facebooki grupis Märgatud24 Pärnus ringleb kaamerasalvestis naisest, kes Port Arturi kaubanduskeskuse söögikohas Portaal üritas teenindajalt raha välja petta. Tegemist tundub olevat staažika kelmiga, kelle paljud ära tunnevad, kuid keda politsei ei suuda tuvastada.

Videolt paistab skeem järgmine: naine nagu maksaks kohvi eest 50eurosega, tegelikult aga libistab kupüüri kukrusse tagasi. Hiljem väidab, et andis selle teenindajale, ja ootab tagastusraha.

Mullu märtsis kirjutasime sarnasest intsitendist Rüütli tänava restoranist Bison, kus kelmil õnnestus lahkudagi 48 euro võrra rikkamana. Ringles samuti kaamerasalvestis ja politseigi otsis naist. Salvestist praegusega kõrvutades on näha, et tegemist on ilmselt sama naisega. 

Portaali kohviku juhataja Kadri Suti sõnutsi oli naine väga sõbralik, rääkis ja küsis palju küsimusi. Ilmselt oli see taktika mõeldud teenindaja segadusse ajamiseks.

Seekord aga ei läinud mustkunstitrikk ilmselt kogenud petturil läbi. Peale selle, et teenindaja ei mäletanud, nagu oleks ta raha vastu võtnud, pannud teda kahtlema asjaolu, et tal ei olnud kassas pealmine sama 50ne kupüür, nagu sellel naisel käes oli olnud. Suti sõnul vaielnud naine teenindajatega tükk aega, enne kui minema jalutas. Jättes oma väidetava 50eurose sinnapaika. “Kui mina annaks oma raha, ei läheks ma mitte mingil tingimusel minema,” avaldas Sutt seiga, mis lisas kahtlust ja pani salvestist vaatama.

Postituse all kommentaarides võtab sõna veel mitu inimest, kellel konkreetse naisega samad kogemused, mõni neist lausa paari aasta tagant. Samuti on inimesi, kes teavad, et sama kelm toimetavat selle skeemi järgi Tallinnas ja Tartuski.

Politsei on juhtumitest teadlik, kuid neil ei ole õnnestunud siiani naise isikut tuvastada. Seega palutakse, kui kellelgi on infot kõnealuse inimese kohta, endiselt anda sellest teada telefonil 444 6568 või meilitsi kristiina.hallimae@politsei.ee.

Naise teod kvalifitseeruvad politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Maria Gonjaki sõnul varavastasteks süütegudeks väheväärtusliku asja või varalise õiguse vastu ning selle eest näeb seadus karistusena ette rahatrahvi kuni 300 trahviühikut või aresti. 

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles