Maksulõksus metsaomanikud loobuvad maast (3)

Armas Riives
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsamaa
Metsamaa Foto: Pm

Kuigi puidu hind on praegu kõigi aegade kõrgeim, on väikemetsaomanikul maksusüsteemi pärast ikkagi kasulikum oma metsakinnistu müüa kui ise metsa majandada.

Puidumüügikeskuse juhi Einar Rannula sõnul on küttepuidu hind Eestis rekordkõrgusel. «Praegu on tihumeetri hind 33 ja 35 euro vahel ehk ligi veerandi võrra kõrgem kui aasta tagasi,» rääkis Rannula. Ta lisas, et metsaomanikele meeldib puiduhinna tõus kindlasti, kuid küttepuu ostjale mitte. Samas suurusjärgus on kahe aastaga tõusnud palgi hind ning paberipuit on lausa kaks korda kallim kui 2016. aasta alguses.

MTÜ Ühinenud Metsaomanikud juhataja Kadri-Aija Viigi sõnul ajab puidu hinna üles erametsaomanikele kahjulik maksusüsteem, sest üle poole raiutavast puidust tuleb erametsast, kus küttepuidu osakaal on kõige suurem. «Puidusektoris on tekkinud kummaline olukord: erametsaomanikul on soodsam metsa mitte ise majandada, vaid müüa see kinnistuna,» rääkis Viik.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles