Pärnus püstitati kiikingu maailmarekord (1)

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiikingus maailmarekordi püstitanud Helga Ehrenbusch.
Kiikingus maailmarekordi püstitanud Helga Ehrenbusch. Foto: SK Vabariigi Võllimees / Facebook

Pärnu spordihallis kiikingu talviste karikavõistluse kolmandal etapil püstitas SK Kiva-Kiikingu 16aastane esindaja Helga Ehrenbusch naiste maailmarekordi, alistades maailmas selles arvestuses esimest korda maagilised kuus meetrit.

Täpne tippmark on nüüd 6.03. Tegelikult püstitas Ehrenbusch lausa kaks siserekordit: esimene oli veidi alla tunni aja varem kiigutud 5.98.

Tulemus on fikseeritud kui 13–16aastaste neidude siserekord, kuid on ühtlasi naiste absoluutne rekord nii sise- kui välistingimustes. Välitippmark kuulub samuti Ehrenbuschile – see on 5.95.

Pärnu spordihall on praegu ainus koht, kus siseoludes annab korraldada kiikinguvõistlusi. Meeste rekordeid sealt oodata ei ole, kuna lagi on kiikujatele madalaks jäänud. Nii võistlevad nad korduste arvus. Meeste maailmarekord 7.33 on pärnaka Sven Saarpere nimel, temagi võidutses viimasel etapil Pärnus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles