Kommentaar: Nõukogu esimeest polnud võimalik kätte saada

, Pärnu abilinnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jane Mets.
Jane Mets. Foto: PP

Saan aru, et Vello Järvesalu teema on Teet Roosaarele endiselt lemmikteema minu ründamiseks ja kindlasti oskab ta sõnu, lauseid ja tegevusi meelevaldselt ritta seada minust paremini.

Ma ei tea kus, kellele ja kui kaua veel pean selgitama, et otsuse Järvesalu vabastamise kohta tegi nõukogu oma viie liikmega. Kuna nõukogu esimees osutus pärast otsuse langetamist kättesaamatuks ka telefoni ja meili teel ning keegi peale Ahti Kõo, kes oli koostanud Järvesalu töölepingu, ei olnud nimetatud lepingut isegi näinud, ei olnud võimalik teistel nõukogu liikmetel midagi otsustada.

Kuna nõukogu esimees ei kutsunud kokku Estonia nõukogu, arutamaks Järvesalu töölepingu lõppemisega seotud küsimusi, siis pöördus uus juhataja korduvalt minu ja teiste nõukogu liikmete poole, saamaks vastus puhkusekompensatsiooni arvutamise ja lepingujärgse kompensatsiooni maksmise kohta. Palusime tal pöörduda Munga Õigusbüroo poole, mis oli spaa Estoniat teenindav õigusbüroo.

Endiselt aga ei olnud võimalik nõukogu esimehega kontakti saada ning kui jõudis kätte Järvesalu viimane tööpäev, helistasin Estonia pearaamatupidajale, et teada saada, kas üleandmise-vastuvõtmise inventuur on allkirjastatud ja lõpparve välja makstud. Kahjuks ükski telefon ei vastanud, isegi mitte sekretäri oma, mispeale läksin Estoniasse, kus toimus uue juhataja kokku kutsutud koosolek. Kutsusin pearaamatupidaja koosolekult välja, et need küsimused talle esitada. Pearaamatupidaja teatas, et kõik dokumendid on allkirjastatud ja lõpparve kantakse üle.

Töölepingut nägin esimest korda siis, kui Vello Järvesalu esitas oma lepingu koopia linnavalitsusele linnapea Toomas Kivimägi nõudmisel.

Leping oli allkirjastatud 30. jaanuaril 2001. aastal nõukogu esimehe Ahti Kõo poolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles