Raja ja Endrekson proovivad maailmarekordimehele vastu saada

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja.
Allar Raja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Järgmisel laupäeval toimub Tallinna spordihallis taas rahvusvaheline sisesõudevõistlus Alfa, millest plaanivad osa võtta nii kohalikud sõudetipud kui ka hiljuti hiilgava maailmarekordi püstitanud soomlane Joel Naukkarinen.

Kuigi võistlusest võtavad osa kõik Eesti parimad, on soomlane siiski favoriit, sest püstitas sügisel sõudemasinal 100 kilomeetri maailmarekordi, läbides selle distantsi ajaga 6:06.06,1.

“See on hullumeelne tulemus,“ tõdes Alfa võistluse peakorraldaja Mihkel Klementsov. “Kes sõudeergomeetrit tõmbavad, proovige keskmiseks 500 meetri ajaks saada 1.49,8 ja mõelge, et mees oli võimeline seda keskmist hoidma üle kuue tunni.”

Tallinnas võisteldakse siiski 100 korda lühemal distantsil ehk ühel kilomeetril, mis peaks eestlaste šansse suurendama. Klementsovi sõnutsi peaksid rivis olema kõik meie parimad sõudjad, sealhulgas Tõnu Endrekson ja Allar Raja.

“Kindlasti nad proovivad Naukkarinenile vastu saada,” usub Klementsov. “Soomlane sõidab ka lühikest distantsi väga kiirelt: kaks aastat tagasi suutis ta Tallinnas poolel maal olla isegi maailmarekordi ajast ees.”

Võistlejate täpne nimekiri veel selgub, sest Alfale saab registreerida 23. jaanuarini. Mõõduvõtt toimub juba 26. korda ja see on üks suurema osalejaarvuga sisevõistlus Eestis, kus starti tuleb üle 400 sportlase.

Eelmisel aastal võitis meeste sõidu Valgevene sõudelegend Pavel Šurmei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles