Suvepealinna kettagolfarid valati kiidusõnadega üle

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Tattar.
Kristin Tattar. Foto: Tina Oakley

Eile tunnustati pealinnas kettagolfiaastat kokkuvõtval üritusel mulluseid parimaid sportlasi, valiti parim võistlus ja aasta discgolf'i-hetk. Tänati spordiala toetajaid ja nimetati kolm discgolf’i arendaja aunimetuse saajat. Pärnakad pävisid enamiku autasudest.

Parimaks naissportlaseks sai Kristin Tattar (Pärnu discgolf'i-klubi Hole-in-One). Tattar on 2018. aasta Eesti meister, EM-pronks, USA lahtistel meistrivõistlustel saavutas neljanda koha ning MMil oli kaheksas. Esimese kettagolfarina oli Tattar EOK aasta naissportlase nominent. Ta valiti teist aastat järjest Pärnumaa aasta parimaks naissportlaseks.

Tattar lõpetas mullu EMil eestlaste medalipõua, kui tuli esimesena medalile. “2014. aastal olin ma alles alustav mängija ega osanud sellise kaaluga võistlusest unistadagi. 2016. aastal sain esimest korda minna Eestit esindama ning lõpetasin endale ja kõigile üllatuseks tugeva neljanda kohaga. Sel aastal olid Eesti tiimil kindlasti juba medalimõtted,” rääkis Eesti 16-liikmelise koondise kapten Tattar.

Kristin Tattari (paremal) nägu ütleb kõik: tiitlivõistluste medaliga võib rahule jääda.
Kristin Tattari (paremal) nägu ütleb kõik: tiitlivõistluste medaliga võib rahule jääda. Foto: Rene Westenberg

Aasta seeniorsportlaseks nimetati suvepealinlane Raimo Kimmel (Chilli Disc Golf). 2018. aasta Eesti meister, kes kuulus Eesti rahvuskoondisesse Euroopa meistrivõistlustel, kus saavutas 15. koha. Teist korda tiitlivõistlustel osalenud pärnakas ei seadnud enne mõõduvõttu endale suurt eesmärki, kuna tema reiting oli pingereas alles 24.

“Ehkki ringid ei läinud päris nii, nagu oleksin soovinud, olin kolmanda ringi lõpuks täpselt 15. kohal ja sellega taganud endale finaalipääsme. Juba oli EM mulle 100 protsenti korda läinud!” rõõmustas Kimmel. “Viimasel päeval, kui enam kuskile langeda ei olnud, võtsin riske ja tegin mitmes kohas viskeid, mida võistlusringidel ainult mõtlesin, aga ei julgenud. Ja tegin õigesti, sest riskid ei tasunud ennast ära.”

Raimo Kimmel (vasakul) ja Kristin Tattar (paremalt teine).
Raimo Kimmel (vasakul) ja Kristin Tattar (paremalt teine). Foto: Facebook

Parimaks meessportlaseks valiti Albert Tamm (Chilli Disc Golf) ja noorsportlaseks Robin Lepik (Viljandi klubi Discihullud). Aasta discgolf’i-hetkeks nimetati Tattari ja Lepiku medal Euroopa meistrivõistlustelt Horvaatias. 2018. aasta parim võistlus oli "Eesti Vabariik 100" Eesti meistrivõistlused Alutaguse ja Mäetaguse rajal. Võistluste üks peakorraldajaid oli suvepealinlane Jako Känd.

Discgolf’i arendaja aunimetuse pälvisid Rene Mengel (Hole-In One), Jaanus Väljamäe (Keila Mets) ja Marko Saviauk (Nõmme discgolf'i-klubi Drive-In). Mengeli panus ala arengusse on nii Pärnumaal kui ka kogu Eestis olnud aastate jooksul märkimisväärne.

Rene Mengel (vasakul).
Rene Mengel (vasakul). Foto: Facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles