Pärnu piiga pani “TV 10 olümpiastardi” üle-eestilise etapi kinni

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Silvia Lauri.
Mari Silvia Lauri. Foto: Marko Mumm

Laupäeval toimus pealinnas “TV 10 olümpiastardi” teine üle-eestiline etapp, kus osales ligikaudu 400 võistlejat 82 koolist.

Mõõduvõtul võistlesid noored kahes kategoorias: vanemad ehk 2005.–2006. aastal sündinud ja nooremad ehk 2007.–2008. aastal sündinud.

Vägevaima tulemusega sai hakkama SK Altiuse ja Pärnu Ülejõe põhikooli esindaja Mari Silvia Lauri, kes vanemate tüdrukute tõkkejooksus tuli 64 võistleja seas esikohale. Rauno Kirschbaumi õpilane läbis 60meetrise tõketega vahemaa eeljooksus 9,51ga ja finaalis 9,41ga, edestades hõbemedalist Sandra Rumaskit (Antsla gümnaasium) kaheksa ja kolmanda koha teeninud Kristel Köslerit (Suure-Jaani kool) 21 sajandikuga.

Kirschbaumi õpilastele oli see tänavu juba teine triumf legendaarses sarjas, sest eelmisel etapil võidutses kõrgushüppes Hendrik Alberg. “Korralik jooks, stabiilne, vigu ei teinud ja oli agressiivne,” iseloomustas treener Lauri jooksu. “Tugev isiklik rekord. Maakondlikul võistlustelgi jooksis tippmargi, 9,69.”

Kirschbaumi sõnutsi käib Lauriga igapäevane töö selle nimel, et temast saaks kõva mitmevõistleja. “60 meetris oli ta eelmine etapp kolmas, kiirust nagu on. Nüüd tuleb hüpped ja heited veel natukene järgi aidata, kuigi mullu Eesti meistrivõistlustel oli ta kaugushüppes hõbedal, kõva tõukejalg on tal olemas,” kinnitas treener.

Lauri klubikaaslane ja Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilane Greete-Liis Krappki jooksis finaalis, kus isiklikuga rekordiga (9,85) sai kuuenda koha. Medalist jäi lahutama 23 sajandikku.

Vanemate poiste 60 meetri tõkkejooksus oli pärnakatest parim Rääma põhikooli õppur Laur Peetris, kes 55 võistleja seas jäi jagama jagama 18.–19. kohta. Altiuse noorsportlane püstitas isikliku tippmargi 9,97ga. Peetris võistles ka kaugushüppes, kus teenis 4.76ga 20. koha. Võistles 63 sportlast.

Nooremate tüdrukute kaugushüppes pidi mõru pilli alla neelama Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilane Clara Clemencet, kes lendas küll kaugele – 4.61 –, ent jäi 84 võistleja hulgas esimesena medalita. Poodiumist jäi lahutama vaid üks ja võidust 18 sentimeetrit. Vanalinna põhikooli õppur Martha Hiiesalu oli 4.21ga 11.

Clemencet saavutas hea tulemuse nooremate tüdrukute tõkkejooksuski, kus pääses finaali ja oli seal 10,17ga kuues. Eeljooksus oli tema resultaat kümme sajandikku parem. B-finaalis jooksis Vanalinna põhikooli esindaja Naomi Toomenurm, kes sai kirja 10,33 ja kümnenda koha. Tõkkejooksus osales 78 piigat.

Nooremate poiste tõkkejooksus oli Vanalinna kooli õpilane Hendrik Alberg 10,27ga kümnes. Mõõduvõtul lippas 69 poissi. Sama vanade poiste teivashüppes oli suvepealinnast parim Rääma põhikooli õpilane Karl Tuka, kes 1.81ga oli 49 poisi seas 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles