Kergejõustiklased püstitasid talvistel karikavõistlustel tippmarke

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändrast pärit mitmevõistleja Janek Õiglane püstitas talvistel karikavõistlustel isikliku rekordi nii 60 meetri tõkkejooksus kui teivashüppes.
Vändrast pärit mitmevõistleja Janek Õiglane püstitas talvistel karikavõistlustel isikliku rekordi nii 60 meetri tõkkejooksus kui teivashüppes. Foto: Photo:marko Mumm

Pärnumaa kergejõustiklased püstitasid Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis Eesti talvistel karikavõistlustel mitu isiklikku rekordit ja võitsid eri karva medaleid.

Vändrast pärit mitmevõistleja Janek Õiglane viis 60 meetri tõkkejooksus isikliku rekordi 8,15ni, mis tähendas võitu, ja võistles esikohavääriliselt teivashüppes 5.15ga, parandades viie sentimeetri võrra senist tippmarki. Kümme sentimeetrit kõrgemale asetatud latist Audentese spordiklubi esindav Õiglane seekord üle ei saanud.

Kaks alavõitu sai kirja veel Altiuse spordiklubi esindaja Ann Marii Kivikas, saavutades neidude arvestuses alavõidu väga tugeva konkurentsiga 200 meetri jooksus, kui püstitas oma siserekordi ajaga 25,01.

Teise võidu pälvis Kivikas 4x200 meetri teatejooksus, kui tal õnnestus tuua ankrunaisena Altiuse kvartett, kus jooksid veel Vanessa Nikitina, Kätlin Koplus ja Carlyn Pukk, esimesena üle finišijoone. Teiseks tulnud Nõmme kergejõustikuklubi edestasid nad pisut üle sekundiga.

SK Altiuse neidude teatejooksukvartett sai talvistel karikavõistlustel 4x200 meetri jooksus kindla võidu.
SK Altiuse neidude teatejooksukvartett sai talvistel karikavõistlustel 4x200 meetri jooksus kindla võidu. Foto: Sk Altius

Noormeeste teivashüppes teenis alavõidu Altiuse esindaja Mikk Saarse, kes ületas kõrguse 4.10. Sel talvel on Saarse viinud isikliku rekordi 4.25ni. Nüüdki püüdis ta jagu saada kõrgusest 4.26, ent ei õnnestunud.

Noormeeste kuulitõukes lennutas vahendi kõige kaugemale Niidupargi kergejõustikuklubi esindaja Rasmus Roosleht, kes parimal katsel sai kirja 16.83 ja edestas teise koha saanud Hannes Remmelgat üle kahe meetriga.

Meeste 60 meetri jooksus oli kiireim Altiuse värvides Henri Sai, saades protokolli kirja 6,94. 300 meetri jooksus jäi Sai teiseks 34,45ga, tunnistades Ken-Mark Minkovski sajandiksekundilist paremust.

Noormeeste arvestuses tegi sprindistantsidel head stardid Hanno Tamm, kes 200 meetri jooksus püstitas isikliku rekordi 23,32, millega saavutas teise koha, ja oli 60 meetri sprindis hoolimata tagasihoidlikust stardist viies 7,35ga, millega kordas oma tippmarki.

Neidude teivashüppes võistles tublisti Pukk, kes ületas 3.40 ja saavutas teise koha. Pikalt vaevas teda pöiavigastus, mis rikkus kogu suvise võistlushooaja. Suvel jäi tema parimaks 2.80 ja viimati sai ta kolme meetri piirist jagu eelmise aasta märtsis.

Neljandat korda elus alistas kolme meetri piiri neidude teivashüppes Martha-Liset Rõõmussar, kes sai nimetatud kõrgusest kohe esimesel katsel üle, see andis talle viienda koha.

Neidude kuulitõukes tuli kolmandaks Niidupargi klubi esindav Gertu Küttmann, kes parimal katsel sai kirja 12.15.

Pärnakad püstitasid talvistel karikavõistlustel isiklikke rekordeid veel. Ramona Eliis Aleksandra Metsäranta sai 300 meetri jooksus oma rekordi 42,86ga kuuenda koha. 60 meetri jooksus sündinud isiklik tippmark 8,13 andis 14. koha.

Neidude 60 meetri jooksus püstitas isikliku rekordi Koplus, kelle aeg 8,27 on kaks sajandikku parem kui ta mullu märtsis saavutatud senine parim tulemus. Sellega sai Koplus kümnenda koha.

Noormeeste 60 meetri tõkkejooksus püstitas 9,11ga isikliku rekordi Andry Harjakas, saades kaheksanda koha.

Talvistel karikavõistlustel võisteldi kahes arvestuses: absoluut- (U20, U23 ja täiskasvanud) ja noorte arvestus (U16 ja U18, kasutati U18 vahendeid).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles