Pärnakas, mis toimub?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnumaa Arenduskeskus

Sul on idee, kuid puuduvad oskused, vahendid ja võimalused nende realiseerimiseks? Sooviksid uusi teadmisi ja kontakte, kuid ei oska neid kuskilt otsida? Enam seda ei juhtu!

Konverentsid, seminarid, infopäevad, koolitused ja võrgustikud – Pärnumaal toimub palju ning kõigel silma peal hoida tundub keerulise ülesandena. Pärnumaa Arenduskeskus on loonud ühtse veebiplatvormi, kuhu on koondatud kokku kõik oluline info pärnumaalastele, alustades ettevõtlusest, lõpetades rahvusvaheliste koostöövõimalustega.

Pärnumaa Arenduskeskuse uus koduleht on alamlehena üks osa eelmisel aastal loodud veebilehest parnumaa.ee, mis koondab kogu vajaliku info siinse elu, töö, õppimise ja ärivõimaluste kohta. Kodulehele on koondatud info Pärnumaa Arenduskeskuse poolt pakutavast ning see on koht, kus igaüks leiab midagi huvitavat ja kasulikku. Lisaks uudistele ja sündmustele leiab infot ettevõtluse, vabaühenduste, turismi, tervise ja turvalisuse, väliskoostöö, maakonna arengustrateegia ning Pärnumaa arengu kohta laiemalt.

Pärnumaa- ettevõtlike ja ettevõtjate paradiis

Ettevõtlike noorte jaoks on Pärnumaal elamine parim valik. Arenduskeskus on võtnud ettevõtlike noorte toetamise fookusesse. Noored ettevõtlushuvilised saavad mitmekülgset infot ettevõtlusega alustamise kohta ning lisaks pakutakse õpilastele võimalust osaleda erinevatel põnevatel üritustel ning õppekäikudel. Samuti saavad mini- ja õpilasfirmad osaleda mentorprogrammis, kus kogemustega ettevõtjad toetavad noori teadmiste, kogemuste ja kontaktidega. Noorte ettevõtlikkuse projektijuht Viivika Vilja sõnab, et ettevõtlushuvi on noorte seas suur ning peamiselt mõeldakse äriideid äppide ja tehnika valdkonna suunas.

Alustavatele ja tegutsevatele ettevõtjatele on loodud võimalus saada enda äriga alustamiseks ja tegutsemiseks nõustamist ning infot erinevate ürituste kohta, samuti tegutseb aktiivne naisettevõtjate võrgustik. Naisettevõtjatele mõeldud üritustel saab inspiratsiooni ja tuge iga Pärnumaa naine, kes on mõelnud ettevõtlusesse astuda või on juba ettevõtja.

Pärnumaa Arenduskeskus pakub tegutsevatele ettevõtjatele ärinõustamist ning infot erinevate toetusvõimaluste kohta. Pärnumaa Arenduskeskuse juhi Indrek Klaasseni sõnul on Pärnumaa inimestel palju äriideid ja alustava ettevõtja nõustamine on üks populaarsemaid teenuseid. Lisaks on ettevõtjatele abiks Pärnumaa sõprusmaakonnad välisriikides, kellega Arenduskeskus koostööd aitab rajada.

Eduka maakonna võti

Klaasseni sõnul seisneb Pärnu maakonna edu inimeste ettevõtlikkuses. “Alati ei pea ettevõtlusega tegelema, aga kui näed, et midagi saab teha paremini, siis on oluline initsiatiiv, et ei jääda kõrvalt vaatama ja kritiseerima, vaid mõeldakse ja pakutakse ka ise lahendusi,” selgitab ta, et oluline ei ole mitte ainult ettevõtlus, aga ka ettevõtlikkus.

Hakkajate vabaühenduste teenistuses on MTÜ-de konsultant, kellelt saab abi ja nõustamist ühenduse loomisel, tegevusvõimekuse kasvatamisel, erinevate rahastusvõimaluste taotlemisel ning paljudes muudes küsimustes.

Pärnumaa Arenduskeskusel on ka suur roll turismi edendavate tegevuste ellu viimisel kogu maakonnas ning samuti tegeletakse tervise ja turvalisuse teemadega, mille eesmärk on hoida inimesed õnnelikena ja teha tervist toetavad valikud lihtsalt kättesaadavaks kõikidele sihtgruppidele oma elukaare jooksul. Lisaks tegeleb Arenduskeskus ka väliskoostööga, täpsemalt Põhjamaade ja Euroopa Liitu tutvustavate tegevustega. Täpsem info nende teemade kohta on samuti uuendatud kodulehel.

Arenduskeskuse missioon ongi inspireerida maakonda arenema, olles kompetentseks eestvedajaks, tasakaalustajaks ja väärikaks Pärnumaa identiteedi hoidjaks.

Veebilehel parnumaa.ee saab iga pärnumaalane hoida ennast kursis kõigega, mis maakonnas toimumas on www.parnumaa.ee

Kommentaar:
Liisa Mägi, Pärnumaa Arenduskeskuse Turundusjuht

"Uuel ametikohal eelmise aasta teises pooles alustades oli minu jaoks üllatav, kui palju huvitavaid ja kasulikke üritusi on maakonnas toimumas, kuid pahatihti ei jõua info neist sihtrühmani. Vajadus ühtse veebi järele, mis koondaks kogu info ja oleks lihtsasti tarbitav, oli väga suur. Nagu iga veebileht on ajas pidevalt muutuv ja arenev, saab ka parnumaa.ee pidevalt juurde täiendusi ning anname endast parima, et hoida infot lihtsasti kättesaadava ja kompaktsena. Meie jaoks ongi olulisim saada info meie maakonnas toimuvast ühte kohta, kust inimestel oleks seda lihtne tarbida ja seejärel edasisi tegevusi planeerida."
 

Copy
Tagasi üles