Pärnu linn suurendas erahuvikoolide toetusi

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurima toetuse saab linnalt Janne Ristimetsa stuudio. Pildil stuudio tantsutüdrukud.
Suurima toetuse saab linnalt Janne Ristimetsa stuudio. Pildil stuudio tantsutüdrukud. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus kinnitas uued erahuvikoolide toetamise põhimõtted, asendades eelneva kalendriaasta miinimumpalga üle-eelmise aasta baasmäära ehk Pärnu maksumaksjate keskmise sissetulekuga tuludeklaratsioonide alusel.

Varem sõltus erahuvikoolide toetus eelneval kalendriaastal kehtinud töötasu alammäärast ja nädala õppetundide arvust. Toetuse olenemine nädala õppetundide arvust jäi nüüdki alles, ent eelneva kalendriaasta miinimumpalga asendas linnavalitsus üle-eelmise aasta baasmääraga.

Baasmäär on Pärnu maksumaksjate keskmine sissetulek tuludeklaratsioonide alusel, mis 2017. aastal oli 1020 eurot. Sama näitajat kasutatakse näiteks Pärnu linna haridusasutuste töötajate töötasu alammäära arvestamisel.

“Linna tulu sõltub sellest, kuidas pärnakatel läheb. Kui maksumaksjatel läheb hästi, on toetused suuremad,” selgitas haridusosakonna juhataja Ene Täht.

Osa poliitikuid soovis erahuvikoolide toetused siduda saavutustega. “Huviharidus ei pea olema saavutuskeskne. Oluline on, et võimalikult palju lapsi on vabal ajal hõivatud neid arendava tegevusega,” rääkis Täht.

Huvikool, mis annab üks–kolm õppetundi nädalas, saab kalendriaastaks ühe õpilase eest linnalt 1. jaanuarist 31. augustini kuus protsenti ja 1. septembrist kaheksa protsenti üle-eelmise aasta baasmäärast.

Rahanumbrites on see sügiseni arvestuslikult 5,10 eurot lapse kohta kuus ja 1. septembrist 6,8 eurot kuus. Mullu oli toetus 3,92 eurot.

Nädalas neli–viis õppetundi andva huvikooli toetusprotsendid on üheksa ja kaksteist. Varasema 5,87 euro asemel on toetus aasta algusest 31. augustini arvestuslikult 7,65 ja 1. septembrist aasta lõpuni 10,2 eurot lapse kohta kuus.

Nädalas kuus–üheksa õppetundi andva erakooli toetusprotsendid on 12 ja 16. Mulluse 7,83 euro asemel saab kool sügiseni 10,2 ja seejärel 13,6 eurot lapse kohta kuus.

Kõige enam makstakse toetust erahuvikoolidele, mis annavad üle kümne õppetunni nädalas. Nende toetusprotsendid on 15 ja 20, summadena 9,79 euro asemel 12,75 ja 17 eurot lapse kohta kuus.

Suurima toetussumma saab linnalt Janne Ristimetsa tantsustuudio. Järgnevad Laine Mägi tantsukool ja võimlemiskool Rüht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles