Avastamata talent? Mees metsast pakkus sõudelegend Endreksonile lõpumeetriteni kõva konkurentsi (1)

Mirell Põlma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu 40. sünnipäeva tähistav sõudelegend Tõnu Endrekson võitis Alfal üheksandat korda.
Tänavu 40. sünnipäeva tähistav sõudelegend Tõnu Endrekson võitis Alfal üheksandat korda. Foto: Jaanus Lensment

Täna Tallinnas Alfa rahvusvahelistel sisesõudevõistlustel saavutas esikoha olümpiasangar Tõnu Endrekson, ent võit ei tulnud lihtsalt, sest must hobune pakkus talle viimaste meetriteni kõva konkurentsi.

Pärnu sõudeklubi esindajale Endreksonile napilt alla jäänud vanglaametnik ja harrastussportlane Rainar Piik haaras 1000meetrisel võistlusmaal üsna alguses liidriohjad, üllatades sellega pealtvaatajaid ja kogu sõudeseltskonda. Tänavu 40aastaseks saav sõudelegend pani võimsa spurdiga oma paremuse maksma alles sadakond meetrit enne finišit, lõpetades 2.45,9ga.

Võistlusjärgses intervjuus tunnistas Endrekson, et lootis Piigi kiiremat kustumist. Sama ütles kolmandaks jäänud Allar Raja (Kalevi sõudekeskus, 2.48,1), kellele hiljuti põetud haigus oli jätnud jälje.

Kusjuures Piigile ei olnud tänane 2.47,9 isiklik rekord: mees on suutnud sajandiku võrra kiireminigi sõuda.

Naiste esikoht läks Liisu Mitile (Pärnu SK, 3.19,6), kes ühtlasi aitas sisekaitseakadeemia naiskonnal võita, teiseks jäi kalevlanna Grete Alttoa (3.21,3) ja kolmas oli viljandlanna Kärolyn Mäesaar.

Pärnakad tõusid poodiumile veel.

Parasõudja Agor Tettermann (Pärnu SK) võitis. Üle 30aastaste naiste seas läksid hõbe ja pronks vastavalt Helen Tinkusele (SK Kalev) ja Riina Arvale (Pärnu SK). Sama vanade meeste seas riputati kuldmedal kaela Pärnu sõudeklubi treenerile Elar Jaaksonile ja üle 50aastaste veteranide klassis sama klubi teenekale treenerile Tatjana Jaansonile.

Tüdrukute C-klassis sõudis pronksile kalevlanna Kadi-Leen Peedimaa ja B-klassis sai sama karva autasu tema klubikaaslane Jane-Riin Nõmmsalu.

Neidude A-klassis tuli kaksikvõit suvepealinna: kalevlanna Kadri Vilbaste võitis, tema järel vastaskalda klubi esindaja Annabel Aron.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles