Noored kergejõustiklased võitsid Eesti meistrivõistlustelt kümme medalit

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakas Viola Hambidge tõusis poodiumile kolmel korral. Sportlaste ees on Altiuse treener Romet Mihkels.
Pärnakas Viola Hambidge tõusis poodiumile kolmel korral. Sportlaste ees on Altiuse treener Romet Mihkels. Foto: Photo:marko Mumm

Ligikaudu 600 noort kergejõustiklast võitles nädalavahetusel Lasnamäe kergejõustikuhallis Eesti U14 ja U16 vanuseklassi Eesti meistritiitlite nimel.

Kahel võistluspäeval võitsid Pärnu spordikooli ja SK Altiuse sportlased üheksa medalit: kolm kulda, kaks hõbedat ja neli pronksi.

U14 arvestuses oli pär­nakatest edukaim Viola Hambidge, kes tõusis poodiumile kolmel korral. Esimesel võistluspäeval tegi 2006. aastal sündinud sportlane kaasa 1000 meetri jooksus, kus tema rekord oli eelmise aasta suvest 3.27,58. Seekord paranes isiklik rekord ligemale kaheksa sekundiga. Aeg 3.19,67 tõi talle esimese Eesti meistrivõistluste medali ja kohe kuldse. Lähimat konkurenti edestas Hambidge kuue sekundiga.

Teisel päeval osales kilomeetrise distantsi võitnu kolmikhüppes ja 600 meetri jooksus. Kolmikhüppes paranes isiklik rekord 67 sentimeetriga ja tulemus 9.72 tähendas pronksmedalit. Pronks tuli 600 meetri jooksuski, kus Hambidge’i aeg oli 1.50,42.

Samas vanuseklassis esinesid edukalt Altiuse poisidki. Avapäeval haigusega kimpus olnud Laur Peetris sai teiseks päevaks terveks ja võidutses 60 meetri tõkkejooksus isikliku tippmargi 9,16ga. Romet Mihkelsi õpilasele oli see Eesti meistrivõistluste esimene medal. Teine autasu tuli 200 meetri jooksus, kus Peetris võitis 27,60ga pronksi. Klubikaaslase Tristan Ermi auhinnakappki sai täiendust, kui noorsportlane püstitas kolmikhüppes isikliku rekordi (10.30) ja pälvis hõbemedali.

U16 eaklassis tõi Altiusele kulla Carlyn Pukk, kes kaitses mullust võitu teivashüppes. Seekord tõi tiitli 3.30. Samas vanuseklassis tõusis poodiumile Greete-Liis Krapp, kes võitis kuulitõukes 12.08ga hõbeda. Rauno Kirschbaumi õpilane Mari Silvia Lauri oli 60 meetri tõkkejooksus 9,38ga kolmas. Ainsa Pärnu Kalevi KJK medali eest hoolitses Merili Tiik, kes 800 meetri jooksus sai kaela kolmanda koha autasu (2.29,40).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles