Motomehed kihutavad laupäeval Pärnu jõel (1)

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu motoklubi raudvara Jüri Makarov kihutab laupäeval kodujõel seenioride konkurentsis.
Pärnu motoklubi raudvara Jüri Makarov kihutab laupäeval kodujõel seenioride konkurentsis. Foto: Rauno Kais

Laupäeval saavad kodukandi tehnikaspordifännid Pärnus Papiniidu silla lähistel nautida Eesti ja lähinaabrite motosportlaste võidukihutamisi Eesti meistri- ja karikavõistluste teisel etapil. Tund enne keskpäeva algaval võistlusel selgitatakse paremus tosinas arvestuses ja igale masinaklassile on kavas kolm sõiduvooru.

Jäärajasõitu korraldava Pärnu motoklubi raudvara Jüri Makarov rääkis, et rajale on oodata ligemale veerand tuhat sõitjat. “Panen pealtvaatajatele südamele, et jõejääle lubatakse vaid võistlejaid ja rajakohtunikke, kuna kiiremad mehed suudavad sirgetel rajalõikudel tsiklitest välja pigistada üle 150 kilomeetri tunnis,” ütles Makarov. “Rajame laupäevaks jõe kaldale suure autode parkla ja välikohvikud pakuvad rahvale sooja jooki ja toitu. Võistluse pealtvaatamine on tasuta.”

Võidusõidu direktor Jorma Arukase teatas, et 13–15 korraldab päästeamet võistluspaiga lähistel jääohutuse näidisõppuse.

Kodulinna kiirematest meestest lähevad laupäeval starti Makarov (nr 380), Mattias Graumann (757), Rivo Ringmaa (636), Aron Annerviek (615), Urmo Limm (235) ja Ain Randmaa (79). Noorema põlvkonna ägedamatest poistest panevad kodurajal oma võimed proovile Joosep Pärn (612), Leslie Puller (585) ja Kristjan-Erich Luhaäär (99).

Paikuse motoklubi parematest sõitjatest kihutavad kodusel jäärajal enduuroäss Toivo Nikopensius (10), Tamur Talviku (199) ja Endrik Raal (520).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles