Valitsus andis Kihnu ­arenguks kaks kinnistut

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu tuletorn oli remondi lõppedes piduehtes.
Kihnu tuletorn oli remondi lõppedes piduehtes. Foto: Silvia Paluoja

Kihnu vald saab hakata rajama tuletorni juurde loodushariduse ja külastuskeskust, sest valitsus andis sellele plaanile eile heakskiidu. Õigemini küll nõusoleku keskkonnaministeeriumile otsustuskorras tasuta võõrandada Kihnu vallale Võrgukuuri ja Välibaasi kinnistu, et tuletorn ja selle ümbrus Pitkänä neemel moodustaksid terviku.

Kihnu valla maanõunik Kaido Selberg ütles, et Välibaasi kinnistu on poole hektari ja Võrgukuuri kinnistu 0,95 hektari suurune. Riigile jääb Ilmajaama kinnistu, mida vald munitsipaalomandisse taotles.

Kinnistute munitsiaalomandisse andmise taotluse esitas Kihnu vallavalitsus ja riigi kinnisvararegistris korraldati menetlus mullu sügisel, kui selgus, et keskkonnaagentuur ei vaja oma tööks saarel enam Välibaasi kinnistut. Kihnu tuletorn kui navigatsioonimärk on veeteede ameti kasutuses, hoonet haldab külastusobjektina SA Kihnu Kultuuriruum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles