Blue Icicle toob Läti bluusigurud suvepealinna

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohale sõidab Läti bluusi grand old man Janis Vanadzinš.
Kohale sõidab Läti bluusi grand old man Janis Vanadzinš. Foto: Erakogu

Homme algava ja kaks päeva vältava talvise bluusifestivali eestvedaja Üllar Kallau rõõmustab eriti selle üle, et pärnakate ette astuvad seekord – tähistamaks naabri 100aastaseks saamist – väga head Läti pillimehed.

Kui Eestit esindavad oma uuemat loomingut esitlevad trubaduurid ja väikesed koosseisud, siis Lätist sõidab siia kolm täiskoosseisus bluusi-rokiklassikat mängivat bändi. Oma ansambliga on kohal ka Läti bluusi grand old man kitarrist Janis Vanadzinš.

„Meil on selline väike festival, kuhu kõik suured ei mahu, aga need, kes tulevad, on ikkagi küllalt atraktiivsed nimed,“ tõdes Kallau.

Eestlastest esitleb oma uut läinud aasta lõpus välja tulnud sooloplaati Andres Roots. Tartust naaseb kunagisse kodulinna legendaarne kitarriõpetaja Peeter Prints, tuues kuulajate ette Tajo Kadajasega tehtud ühisprojekti. Tartust võtab Pärnu tee jalge alla ka trubaduur Randal Randoja.

Talvine bluusipidu algab täna õhtul Eesti muusikutega jahtklubis ja jätkub homme Nooruse majas Läti bluusiga. Kõik festivali kontserdid on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles