Kujur ja lapsed meisterdavad lumest kollase sea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

"Lastepark küll, aga ega siin lastele ju tegelikult midagi ole," leidis kujur Rait Pärg, kes oli eile pärastlõunal, labidas käes, lastega Pärnu Lastepargis lumest siga meisterdamas. Üllatus oli suur, sest huvilisi oli hommikul parki kogunenud palju. 

"No vaata, kui rõõmsad lapsed on!" märkis Pärg, heites pilgu kilgete saatel poolenisti valminud lumeseast liugu laskvatele põnnidele. Mõni minut varem tuli skulptor isegi mäest alla. See olevat olnud harukordne juhus. "Kohviku juhataja palus mul seda uuesti teha, et linti võtta," lisas Pärg. 

Kui neljapäeval oli meistrimehel raskusi magamajäämisega, sest hirm ja teadmatus kuju loomise ees hoidis ärkvel, siis üleeile magas ta enda sõnutsi hästi. "Uni oli väga hea," tunnistas Pärg. "Päeval sai ju tugevasti füüsilist tööd tehtud." Nii usub ta, et lapsed, kes tulid appi siga vormima, saavad osa nii kunsti- kui kehalise kasvatuse tunnist. 

Mõte meisterdada Lasteparki lumeskulptuur tekkis Pärjal juba mullu, kui tema enda koer Edmund koolitunnis modelliametit pidas. Sellest tekkis kujuril idee panna koera-aasta auks lumest skulptuur püsti Lastepargiski. Kollane koer osutus populaarseks atraktsiooniks ja nii on tänavu sündiv lumest siga mulluse mõttearenduse loogiline jätk.

Kavandi järgi tuleb lumest põrsas kuue meetri pikkune ja umbes paari meetri kõrgune. Lumelojuse kärss peaks jääma risti üle tänava Jakobsoni pargi poole, Nullpunkti kohvikus istujad saavad silmitseda kärssnina saba. Lapsi hakkab rõõmustama lumest olendi mitmeotstarbelisus: notsu turjalt peaks saama kahele poole liugu lasta.

Täna meistrimehed puhkavad, ent homme antakse lumeskulptuurile viimast lihvi. Kell 12 teisipäeval, mil Hiina kalendri järgi algab kollase sea aasta, toimub kuju pidulik avamine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles