Galerii: Iseseisvuse väljakul süüdati küünlad kõigile, keda vähk on puudutanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teavituskampaania “Terve Eestiga vähi vastu” raames süüdati täna, ülemaailmsel vähipäeval kõikjal Eestis, sealhulgas Pärnus Iseseisvuse väljakul, lootuseküünal kõigile, keda vähihaigus on puudutanud, juhtimaks ühiskonna tähelepanu süsteemse haiguste ennetamise programmi loomise vajadusele.

Kohale olid tulnud Pärnu vähiliidu esindajad ja kümmekond inimest, kes olid kas ise tõvega võidelnud või soovisid küünla läitmisega mälestada meie hulgast selle haiguse tõttu lahkunuid.

“Tulin ühte inimest mälestama,” ütles küünlaid süütama tulnud Maret. “Tuleb võidelda ja hakkama saada. Elu on elu.”

Teine kohaletulnu, kes ise vähiga maadles, kinnitas, et tuleb käia pidevalt kontrollis. “Mina sain õigel ajal jaole tänu sellele,” märkis anonüümseks jääda soovinu.

Vähiliit juhib sel päeval ühiskonna tähelepanu sellele, et Eesti riik vajab terviklikku ja süsteemset haiguste ennetamise programmi, mille keskmes on inimene.

Vähipäevaga tahetakse tõsta inimeste teadlikkust, võimendades sõnumit, et seda haigust saab ennetada või varakult avastada, mis aitaks märkimisväärselt vähendada vähisurmade arvu.

Eestis on vähk surmapõhjusena vereringeelundite haiguste järel teisel kohal. 2016. aastal haigestus tõppe 8788 inimest Eestis ja registreeriti 3908 vähisurma juhtu.

Peale Pärnu süüdati küünlad Tallinnas, Kuressaares, Viljandis ja Türil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles