Sõnajalgade firma õngitseb maaomanikelt kasutusõigusi (1)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aeg, millal kerkib Saari külla tuulepark, mille alajaamaga ühendamiseks uut kaablit vajatakse, on ettevõtjate sõnutsi veel lahtine.
Aeg, millal kerkib Saari külla tuulepark, mille alajaamaga ühendamiseks uut kaablit vajatakse, on ettevõtjate sõnutsi veel lahtine. Foto: Mailiis Ollino

Omavahel tihedalt seotud energia­ettevõtted püüavad Tori vallas ära kasutada uue elektriliiniga seotud segadust, saamaks oma äri huvides õiguse toimetada mitmekümne maaomaniku valdustes.

“Terve eelmine suvi on olnud üks suur elektrifirmadega suhtlemine. Ausalt öeldes ei saa enam aru, kes ehitab, kes jalutab ja kes kontrollib ehitajat,” iseloomustas anonüümsust palunud vallaelanik asjaajamist, mis kaasneb maaomanikele AS Eleringi Harku–Sindi elektriliini rajamisega. Nimelt kulgeb uus elektriliin muu hulgas Sindi ja Audru vahel. Selle ehitusega seoses pidi demonteeritama senine, amortiseerunud õhukaabel. Maaomanikega, kelle maalt uus liin läbi läheb, sõlmis võrguettevõte Elering maaosade kasutamise lepingu. Vana õhukaabli talumiskohustus pidi sestap kaduma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles