Eakas naine jäi katuselt sadanud lumehunniku alla

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõne maja ees on jäine koht lindiga piiratud, aga piiramine ei vabasta majaomanikku  vastutusest õnnetuse korral ega katuse hooldamise kohustusest.
Mõne maja ees on jäine koht lindiga piiratud, aga piiramine ei vabasta majaomanikku  vastutusest õnnetuse korral ega katuse hooldamise kohustusest. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaal juhtus hiljuti õnnetus, kus eakas naine jäi katuselt sadanud lumehunniku alla ja sinna mitmeks tunniks kinni. Et vältida õnnetusi ja kohtuteed, tuletab Eesti korteriühistute liit (EKÜL) kinnistuomanikele meelde, et liigne lumi, purikad ja jää tuleb katuselt eemalda ja hoolitsed libedustõrje eest.

Teisipäeval sai Pärnumaa piirkonnapolitseinik Janek Saharenko kõne inimeselt, kes vahendas tuttava eaka naisega juhtunut. Nimelt oli too jäänud oma maja katuselt vajunud lumehunniku alla ja möödus mitu tundi, enne kui tal õnnestus välja pääseda ja tuppa roomata.

Politseiametnik märkas kontrollima minnes, et katuselt oli tõesti langenud suur hulk lund ja inimese jäljedki hanges näha. Kiiresti püüdis ta välja selgitada, kas naisega on ikka kõik korras, kuid kui uks suletuks jäi, oli põhjust karta tema tervise pärast.

Politseinik kutsus päästeameti ja kiirabi ja koos siseneti majja, kust voodist leitigi mitu päeva märgade rõivastega olnud naine, kelle meedikud enda hoole alla võtsid.

EKÜLi õigusosakonna juhataja Urmas Mardi ütles, et jääpurikate ja libedatõrjesse suhtuvad leigelt nii korteriomanikud kui ühistujuhid. “Kõige hullem on, et vastutaja hooletus võib ühel hetkel maksta inimese elu,” hoiatas Mardi. Ta rõhutas, et olukord on tõsine ning libeduse ja katuselt langenud lume ja jääga seotud juhtumid juba kohtusse jõudnud. Summad, mis ohvritele maksta tuleb, on suured.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles