Jääpurjetajate medalisadu jätkus Euroopa meistrivõistlustel (1)

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolas jääpurjetamise omaealiste maailma ja Euroopa kulla võitnud 12aastane Andrias Sepp ja treener Elise Umb tunnevad uhkust, et visa töö on hakanud vilja kandma.
Poolas jääpurjetamise omaealiste maailma ja Euroopa kulla võitnud 12aastane Andrias Sepp ja treener Elise Umb tunnevad uhkust, et visa töö on hakanud vilja kandma. Foto: Pärnu jahtklubi

Pärnu jahtklubi treenerite kasvandik Andrias Sepp võitis Poolas Siemianowka järvel Euroopa kulla. Pronksmedalivääriliselt seilasid Lisbeth Taggu, Rasmus Maalinn ja saarlane Georg Paomees.

Vana Maailma tšempionaadil selgitati medalivõitjad viie sõiduga. Päev varem Ice Optimisti klassis suure ülekaaluga maailmameistriks tulnud 12aastane Sepp ei andnud vastastele taas sõnaõigust, teist hooaega kõval veel purjetav pärnakas napsas neli sõiduvõitu ja oli korra kolmas. Hõbemedali teenis Mateusz Gigielewicz Poolast ja pronksile tuli Saaremaa poiss Paomees.

Eesti koondise pesamuna, kümneaastane Emma Mia Kaar suutis elu esimesel suurvõistlusel edestada 16 konkurenti.
Eesti koondise pesamuna, kümneaastane Emma Mia Kaar suutis elu esimesel suurvõistlusel edestada 16 konkurenti. Foto: Pärnu Jahtklubi

Tüdrukute konkurentsis oli kiireim poolatar Anielka Graczyk, kes edestas napilt kaasmaalannat Amelia Potejkot ja poodiumi kolmanda astme hõivas maailmameister Lisbeth Taggu. Pert Salundi oli viies, Karl Ader seitsmes, Karel Ratnik 11., Romi Safin 15., Jorgen Kuivonen 21., Emma Mia Kaar 22. ja Henri Lember 24. Kokku startis alla 16aastaste EMil 38 sportlast.

DN-klassis tuli Euroopa meistriks venelane Anton Didenko, hõbeda sai poolatar Zuzanna Rubicka ja pronksiga pidi leppima päev varem jääpurjetajakarjääri neljanda MM-kulla võitnud pärnakas Rasmus Maalinn. Daniel Rüütel oli viies, Melvin Aasav kuues, Joosep Laus üheksas, Anvar Sepp 27. ja Karl Ader 34.

DN-klassis seilas EMil 42 roolimeest Poolast, Eestist, Venemaalt, Lätist, Leedust, Rootsist ja USAst.

Eesti jääpurjetajaid juhendasid Poolas pärnakad Elise Umb ja Mihkel Kosk ning Saaremaa merispordiseltsi treener Viktor Umb.

Pärnu jahtklubi korraldab teisipäeval kell 15 meie võidukatele jääpurjetajatele piduliku vastuvõtu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles