Pärnu krossimees kihutas Itaalias pjedestaalile

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu motoklubi tulevikulootus Jörgen-Matthias Talviku võitis Itaalia meistrivõistluste viimasel etapil teise auhinna.
Pärnu motoklubi tulevikulootus Jörgen-Matthias Talviku võitis Itaalia meistrivõistluste viimasel etapil teise auhinna. Foto: Rauno Kais

Pärnu motoklubi võidusõitja Jörgen-Matthias Talviku saavutas Itaalia motokrossi meistrivõistluste viimasel etapil 125 ccm masinaklassis teise koha.

Kvalifikatsioonis sõitis Talviku hispaanlase Oriol Oliver Vilari järel välja paremuselt teise aja. Avasõidus õnnestus noorel pärnakal start suurepäraselt ja mõne ringi järel kerkis ta teiseks. Paraku pidi ta enne finišit ühe koha loovutama. Esimesena kihutas üle lõpujoone šveitslane Mike Gwerden, kannul prantslane Florian Miot ja Talviku.

Teises sõidus pääses Talviku taas liidrite hulgas rajale ja paari kurvi järel oli teisel positsioonil. Avaringi lõpetas meie mees liidrikohal, kus ta püsis kaheksa ringi. Meeliköitva esikohaheitluse lõppfaasis pani avasõidu võitja Gwerden oma paremuse maksma ja möödus Talvikust. Kolmandana jõudis finišisse itaallane Paolo Falsecci.

Kahe sõidu kokkuvõttes teenis Talviku Gwerdeni järel ja Mioti ees teise koha. Itaalia meistritiitli võitis Miot, Talvikule kuulus neljas koht.

“Oli väga mõnus võistluspäev, nautisin sõitmist täiel rinnal,” rääkis Talviku. “Sain lõpuks head stardid ja elu oli kohe palju lihtsam. Hoog oli hea ja füüsiline vorm suurepärane. Suur-suur tänu kõigile toetajatele, perele, tiimile ja mehaanik Petsile!”

Jörgen-Matthias Talviku.
Jörgen-Matthias Talviku. Foto: Rauno Kais
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles