Pärnu firma asutas Rootsis oma tehase

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi tehases valmib Kaido Drevingu jutu järgi nii lõpptoodangut kui poolvalmis tooteid, mis transporditakse Pärnusse ja saavad siin kohalike töötajate käe all lõpliku kuju.
Rootsi tehases valmib Kaido Drevingu jutu järgi nii lõpptoodangut kui poolvalmis tooteid, mis transporditakse Pärnusse ja saavad siin kohalike töötajate käe all lõpliku kuju. Foto: Mailiis Ollino

Pärnus Turba tänavas tegutsev Finest Metallid OÜ konkureerib 2018. aasta eksporditeo tiitlile kõrvuti kuradi­tosina Eesti ettevõttega, millel mullusest ette näidata silmapaistvaid saavutusi välisturul.

Kui tavapäraselt loovad välisfirmad tootmisüksuse Eestisse, sest siin on madalam palgatase, siis Finest Metallid käivitas läinud aastal tootmisüksuse Rootsis ­Haparandas. Finest Metallid on täielikult Pärnu firma ja Rootsi üksuse omanikudki seega eestlased.

Kohalik osaühing toodab ­metallist armatuur- ehk sarrus­elemente, mida on tarvis ehituses betoonseinte ja -lagede valmistamisel. Pea kogu toodang rändab väljapoole Eestit: pea­miselt Soome, vähesel määral Rootsi. Just sel põhjusel – olla klientidele lähemal – rajati tehas Soome-Rootsi piirilinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles