Pealinna asutus tõi muist töökohti suvepealinna ja otsib veel hulka väljaõppinud pärnakaid riigi palgale

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümme inimest kavandatud 24st käib juba praegu tööl EASi uues Pärnu esinduses, mis asub Riia majas Riia mnt 169a.
Kümme inimest kavandatud 24st käib juba praegu tööl EASi uues Pärnu esinduses, mis asub Riia majas Riia mnt 169a. Foto: Urmas Luik

Aastal 2016, kui Raili Hein koos perega pealinnast Saarde valda Allikukivi külla kolis, käis ta esialgu tööl nii, et esmaspäeva hommikul sõitis Tallinna ja koju naasis reede õhtuks. See tähendas, et väikeste laste ja majapidamise eest hoolitsemise koormus langes abikaasa õlgadele. Sel põhjusel rõõmustas Hein südamest, kui kuulis, et ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS), kus ta on juba üle kümne aastat ametis IT-spetsialistina, rajab Pärnu esinduse.

Praegu kombineerib Hein kaugtööd kodus ja suvepealinna kontoris, ent mõnel päeval tuleb pealinnagi sõita. Võimalus iga päev kodukoha lähedal tööd teha, on Heina arvates tähtis, et maaelu säiliks.

Selliseid inimesi, kel elupaik Pärnus, ent varem sõitsid Tallinna EASi peakontorisse tööle, on praegu siinses uues esinduses ametis kolm. Veel üks töötaja kolis koos perega pealinnast suvepealinna, kui avanes võimalus siin töötada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles