Noorkorvpallur müttab Tšehhis mehiselt

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Konontšuk (paremal) vend Romaniga.
Artur Konontšuk (paremal) vend Romaniga. Foto: Facebook

Mullu Pärnu Sadama korvpalliklubi ridades pallinud 18aastane noortekoondislane Artur Konontšuk suundus selleks hooajaks Tšehhi Get Better Academy (GBA) tiimi, mis lööb kaasa nii U19 vanuseklassi meistrivõistlustel kui riigi esiliigas.

Viimati pallis GBA U19 tšempionaadil liidermeeskonna Praha USK vastu ja võitis 91:66. Konontšuk kerkis üleplatsimeheks, visates 28 minutiga 26 silma (kahesed 9/10, kolmesed 1/3, vabavisked 5/5). Peale selle hankis pea kahemeetrine ääremängija seitse lauapalli. Tiimis mängib teinegi Eesti noortekoondislane – Mark-Andreas Jaakson, kes panustas 16 punktiga.

Mõlemal tiimil on nüüd tabelis 15 võitu ja üks kaotus, kuid parem korvide vahe annab esikoha GBA-le. Põhiturniiril jääb mängida veel kuus matši.

Esiliigas alistas GBA viimati Ostrava Snakesi 83:69. Pärnumaalasele jagus 18 minutit, mille jooksul tõi ta kümme punkti (kahesed 2/2, kolmesed 1/1, vabavisked 3/4). Jaaksongi lisas niisama palju punkte.

Tšehhi esiliiga läänetsoonis kümne meeskonna konkurentsis kaheksa võidu ja kümne kaotusega kuuendale positsioonile jäänud GBA-le jätkub hooaeg 7.–12. koha mängudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles