Tuleva aasta märtsis käivitub Eestis ülisuurte võitudega lotomäng

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Loto müügipunkt.
Eesti Loto müügipunkt. Foto: Mihkel Maripuu

Kümnete miljonite eurodeni ulatuva peavõiduga lotomäng Eurojackpot jõuab Eestisse tuleva aasta märtsis.

Euroopa riikide lotofirmade juhid leppisid teisipäeval Amsterdamis toimunud kohtumisel kokku, et Eurojackpoti piletite müük algab järgmise aasta 17. märtsil ning esimene loosimine toimub 23. märtsil, ütles Eesti Loto juhatuse esimees Heiki Kranich BNSile.

Kindlasti ühinevad tuleva aasta märtsis lotomänguga seitse Euroopa riiki - Saksamaa, Taani, Sloveenia, Itaalia, Holland, Soome ja Eesti. Kranichi sõnul võib lotomänguga ühinevate riikide arv suureneda ning Eurojackpotiga võivad liituda ka näiteks Hispaania, Norra, Island ja Rootsi.

Peavõidu saamiseks tuleb uues lotomängus arvata 50 numbrist ära viis õiget, lisaks kaks õiget numbrit kaheksast. Üks loto mänguväli hakkab maksma kaks eurot.

Uue lotomängu minimaalne peavõidu suurus on 10 miljonit eurot, mis võib kasvada kuni 90 miljoni euroni. Kui peavõit jõuab 90 miljoni euroni, jaguneb sellest üle jääv raha madalamate võidutasandite vahel. «Seega võib ka 5+1 võidutasand kasvada märkimisväärselt suureks,» märkis Kranich.

Ettevalmistused 90 miljoni euroni ulatuva peavõiduga lotomängu käivitamiseks käivad juba aastaid - algse kava järgi pidanuks lotomäng käivituma juba 2008. aasta novembris, kuid tähtaega on kogu aeg edasi lükatud. Lotomängu käivitamist on seni edasi lükanud Saksamaa seadused, mis ei lubanud varem riigi lotofirmadel rahvusvahelistes lotomängudes osaleda. Praeguse seisuga on lotomänguga ühinenud Saksamaa 16 liidumaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles