Galerii: Pernova tehnikamajas toimus keelekümblusõhtu

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul kogunesid Pärnusse Pernova tehnikamajja ilmselt tavapärasest rohkem uudistajaid, sest seal toimus perepäev. Tegu oli keelekümblusõhtuga, kuhu eriti oodatud just need lapsed ja pered, kes ei kõnele eesti keelt emakeelena.

“Pernova hariduskeskus on Eestis ainus huvikool, mis tegeleb keelekümblusega,” märkis huvikooli projekti- ja huvijuht Daisi Lorents. Keelekümbluse õpetajad juhendavad eesti keelt võõrkeelena rääkivate laste huviringe. Varemgi on Pernova korraldanud selliseid töötube koostöös Tammsaare kooliga. “Korraldades niisuguseid perepäevi, tagame võrdsed võimalused eesti keelt emakeelena mittekõnelevatele peredele,” rääkis Lorents.

Kolme tunni jooksul toimusid Kooli tänaval tehnikamajas eri töötoad: tehti metallist sõrmuseid, vilditi prosse, küpsetati, valmisti mänguasju lemmikloomadele, mätsiti savi ja meisterdati kaarte. Nendes osalemine laiendas osalejate eestikeelset sõnavara, omandatati uued praktilised oskused, õpiti tundma eri materjale ja tehnoloogiaid.

“Idee korraldada perepäev sündis mõttest, et lapsevanematel on kõrvuti lastega töötubades osaledes lihtsam mõista, kuidas praktilise tegevuse toel on lihtne ja huvitav keelt omandada,” selgitas Lorents. Täna oli plaan kaasata Pernova lasteaiadki, kus loodud keelekümbluse põhimõttel töötavad rühmad, kuid laste haigestumiste tõttu neid kohal ei olnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles