Aasta naiskoori tiitliga pärjati Pärnu naiskoor

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu koor võttis rõõmust lauldes tiitli vastu Paides.
Pärnu koor võttis rõõmust lauldes tiitli vastu Paides. Foto: Anne Isakar/erakogu

Paide kirikus kuulutati Eesti Vabariigi 101. aastapäevale pühendatud kontserdil välja möödunud aasta parimad koorid. Aasta naiskoori tiitli pälvisid Pärnu naiskoor Linda ja naiskoor Gaudete.

Naiskoori Linda president Anneli Tääker ütles, et Linda sai tiitli panuse eest kohalikku kultuuriruumi. Koor kannab edasi eesti kultuuri traditsioone, põhiosa meie repertuaarist moodustab eesti klassikalise ja nüüdisaegse koorimuusika loomingust, mida väärtustame ja saame jagada kogu eesti rahvaga,” ütles Tääker.

Eesti naislaulu seltsi patroon Ingrid Rüütel selgitas tunnustust üle andes, et nagu eelmisel aastal saab tänavugi selle au osaliseks kaks koori. Peale Linda ja Gaudete kandideerisid parima naiskoori tiitlile Tallinna tehnikaülikooli vilistlaste naiskoor, Tartu naiskoor Emajõe laulikud ja Elleri tütarlastekoor.

Aastal 1953 asutatud naiskoor Linda on Pärnu vanim naiskoor, mis on välja kasvanud Pärnu kuurordi klubi juurde loodud naisansamblist. 1955. aastast on osa võetud kõigist üldlaulupidudest, koor kuulub Eesti naislaulu seltsi.

Naiskoori juhatavad dirigendid Tiiu Künnapas ja Külli Kelu.

Kooris laulab 30 naist. Koor on osalenud rahvusvahelistel festivalidel, Eesti naislaulu seltsi võistulaulmisel 2015. aastal saavutas koor C-kategooria teise koha, 2018. aastal C-kategooria esikoha.

Aasta naiskoor on Eesti naislaulu seltsi välja antav aunimetus silmapaistvale naiskoorile. Aasta naiskooriks saab kandideerida koor, kes aasta jooksul on saavutanud silmapaistvaid tulemusi või on andnud panuse kohalikku kultuuriellu ja on olnud seltsi liige vähemalt ühe hooaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles