Galerii: kettagolfarid avasid hooaja Hispaanias

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Igal aastal põgenevad Eesti kettagolfarid Maarjamaa pakase eest Hispaania päikese alla, et enne siinse suvehooaja algust vormi kontrollida. Nii ka tänavu, kui sammud seati maalilisse Oviedosse, et lennutada kettaid Open de España nimelisel mõõduvõtul.

Hispaania suurim disc­golf’i-võistlus toimus viiendat korda ja taas müüdi kõik 96 kohta kiirelt välja. Tase oli kõrge, sest nii mõnigi USA ja Euroopa tipp võtab seda kui hooaja sissejuhatust. Osalejaid oli 16 rahvusest.

Sadakonnast kettalennutajast ­koguni 27 olid eestlased, kellest nii mõnigi käib härjavõitluse sünnimaal mõõtu võtmas igal aastal. Korraldaja juba arvestab eestlaste suure hulgaga, sestap uurib enne siinsetelt sportlastelt, millised kuupäevad mõõdu­võtuks sobiksid.

27 eestlasest viis olid suvepea­linnast. Kõrgeimas ehk Openi klassis heitlesid 29 seas Rene Mengel, Jako Känd ja Sven Pajus. Mastersi klassis ehk 40aastaste ja vanemate hulgas oli võistlejaid 18, nende seas Urmas Lääne ja Margo Peters. Toreadooride maal käis kaasas kahekordne Eesti meister Martin Rotmeister, kes võttis seda kui treeningulaagrit, sest tal oli hiljuti õlaoperatsioon.

Igal aastal on Openi klassis suutnud mõni eestlane hõivata pjedestaalikoha. Nii tänavugi. Kui Känd piirdus seitsmenda ja Pajus 12. ning vanemas klassis Peters 11. kohaga, siis Mengel ja Lääne olid medalimängus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles