Nelja riigi jääpurjetajad jahivad Pärnus Eesti meistrimedaleid

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalavahetusel kihutavad Eesti, Läti, Poola ja Venemaa sportlased Pärnu lahel Lottemaa esisel peegelsiledal jääväljal.
Sel nädalavahetusel kihutavad Eesti, Läti, Poola ja Venemaa sportlased Pärnu lahel Lottemaa esisel peegelsiledal jääväljal. Foto: Pärnu jahtklubi

Pärnu lahel alanud jääpurjetamise Eesti lahtistel meistrivõistlustel on nelja sõidu järel DN-klassis liider Pärnu jahtklubi lipu all seilav Mihkel Kosk, järgnevad Vaiko Vooremaa Haapsalust ja lõunanaaber Artins Berzins.

Lätlane Graudums Gatis on neljas, Haapsalu purjetaja Joonas Kiisler viies, saarlane Kevin Grass kuues, Tartu Merikotka klubi esindaja Marek Lentsius seitsmes, pärnakas Meelis Kosk kaheksas, tartlane Eigo Helimets üheksas ja Pärnu tiimi kuuluv tallinlane Melvin Aasav kümnes.

Juunioride arvestuses oli avapäeval kiireim Aasav, teist kohta hoiab Daniel Rüütel ja kolmas on Joosep Laus. Mõlemad noormehed esindavad Saaremaa merispordiseltsi.

Alla 16aastaste Ice Optimisti klassis juhib regatti saarlane Georg Paomees, talle hingavad kuklasse kodulahel purjetavad Andrias Sepp ja Angeliina Maria Isabel Õunap. Esikümnesse mahuvad veel Henri Lember Saaremaalt, õed Lisbeth ja Laura Marii Taggu Pärnust, Jorgen Kuivonen Hiiumaa klubist Dago ning pärnakad Karel Ratnik, Emma Mia Kaar ja Pert  Salundi.

Monotüüp XV klassi kahemehe jääpurjekate võistlusel on avapäeva järel liidrikohal Olev Oolup – Andrus Padu Hiiumaalt. Teist kohta hoiavad Indrek Aavik – Siim Valgre Saaremaalt ja kolmandat-neljandat kohta jagavad Poola lipu all seilavad Robert  Sliwinski – Peeter Siniväli ja saarlased Ott Kolk – Juhan Kolk. Viiendal kohal asub Saaremaa ekipaaž Ants Haavel – Andres Laul ja kuuendal on poolakad Jerzy Kulewitcz – Mariusz Zarejko.

Täna ja homme algab võistluspäev Lottemaa-esisel peegelsiledal jääväljal kell 11. Kokku on Eesti meistrivõistlustel igale klassile kavas kuni 15 sõitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles