Pärnu-Jaagupi rõkkas mudilaste võistlusinnust

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu-Jaagupi spordikeskuses on võistlushoos mudilased, keda ergutavad nende õpetajad. Võidust tähtsam on osavõtt.
Pärnu-Jaagupi spordikeskuses on võistlushoos mudilased, keda ergutavad nende õpetajad. Võidust tähtsam on osavõtt. Foto: Ants Liigus

Laste sõpradest politseinik lõvi Leo ja päästekoer Nublu sebisid eile Pärnu-Jaagupi spordikeskuse saalis kesk särasilmseid mudilasi, aidates kaasa eakohase teabepäeva ja võistluse õnnestumisele.

Kodanikualgatusena korraldatud ennetuslik teabepäev algas pisukese jutuga sellest, kui tähtis on kodus suitsuandur ja helkur õues rõivaste küljes.

“Kas kõigil on suitsuandur kodus?” küsis lasteaialastele mõeldud ürituse algataja, Pärnu-Jaagupi päästekomando ja Valgu abikomando liige Meelis Remmel.

“Jaa!” kõlas nagu ühest suust võimas vastus.

“Elu ja tervise kõige tähtsam asi on helkur, et autojuht teid juba kaugelt näeks, ja helkurit tuleb kanda paremal pool, sest nii paistab see kaugelt silma,” võttis jutujärje üle Lääne prefektuuri Pärnu-Jaagupi konstaablijaoskonna piirkonnapolitseinik Valdu Kaljur.

Väikeste kikkis kõrvadega kuulajatega kaasas olnud Pärnu-Jaagupi, Vahenurme, Libatse ja Suigu lasteaia kasvatajad ütlesid, et nemad räägivad lastele pea iga päev helkurist kui pimeda aja lahutamatust kaaslasest.

Tarkuseterad täiskasvanute jutust välja nopitud, hakkas teatevõistlus, mille etappide seletamine ajas suurtelgi inimestel pea segi ja järje käest, sest üks võistleja pidi tõmbama presentkuue selga ja panema kiivri pähe, järgmised tassima tühja plastpange, veeretama politseilintidega ümbritsetud ratast, vedama teki peal üle põranda mängult kiiret abi vajavat kaaslast.

Lõpuks oli vaja veel viiekesi teatesuusatada tuletõrjevoolikul. Jalad kippusid aasadest välja, samm läks segi ja rütm kadus käpuli kukkudes käest. Aga võitsid kõik viis võistkonda.

Leo ja Nublu lõid lastega patsi ja aitasid peakorraldaja Meelis Remmelil jagada tänukirju ja kingikotte, millesse iga võistkonna jaoks olid pandud helkurid ja maiustused.

“Selline üritus on lastele vajalik, nad saavad teistega koos olla, targemaks ja oma lasteaiast välja,” arvas Vahenurme lasteaia õpetaja Terje Kirjuhhin.

Sama arvamust võimaluse üle saada maalapsed oma lasteaiaseinte vahelt välja jagasid teisedki õpetajad ning tunnustasid korraldajate ettevalmistustööd.

Võistlusinnust jahtudes ütlesid mudilased, et põnevaim osa oli neile teatesuusatamine.

“Ennetustöö on väga tähtis ja see peab algamagi maast madalast,” tõdes Remmel, kes päästeteenistuses töötab 1995. aastast ja korraldab noortele tuletõrjelaagreidki. Eilsel üritusel selgitas ta põnnidele-tirtsudele näitlikult, kuidas kodus küünalt kustutada sellele kummuli klaaspurki peale asetades ja miks igas kodus peaks olema spetsiaalne kustutustekk ja käepärast pulberkustuti.

“Lapsed on palju kuulekamad ja teadlikumad kui täiskasvanud,” kinnitas piirkonnapolitseinik Kaljur, kes hiljuti lõvi Leoga rääkis Suigu lasteaias-algkoolis helkuri kasutamisest, rattaga sõitmisest ja selle varustusest, kiivrist ja turvavööst.

Kõnealune mänguline teabeüritus toimus Remmeli kodukoha Rapla maakonna MTÜ Valgu Külaseltsi ja Halinga valla toetusega ning Pärnu-Jaagupi päästeteenistuse ja konstaablijaoskonna koostööna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles