Kuulsusetu lõpp: Weekend tüüris 2 miljonilise võlakoorma all pankrotti (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastane Weekend Festival jäi Pärnus tõenäoliselt viimaseks.
Möödunud aastane Weekend Festival jäi Pärnus tõenäoliselt viimaseks. Foto: Mailiis Ollino

Harju maakohus kuulutas täna välja Weekend festivali korraldajafirma Weekend Festival Baltic OÜ pankroti. Võlgu on ettevõttel aga üle 2 miljoni euro.

Weekend Festivali juhatuse liikmed esitasod kohtule pankrotitaotluse jaanuari lõpus, tuues põhjusena välja püsiva maksejõuetuse, mis tekkis 2018. aasta festivali valearvestustest: oodatust väiksemaks jäi nii piletimüügitulu, samuti läks aia taha sularahavaba festivaliala ostude sooritamise süsteem, mis külastajate oste langetas.

Ettevõtte kohustused ületavad praeguseks 2 miljonit eurot, mille hulka kuuluvad võlad tarnijatele, töötajatele ja koostööpartneritele, aga ka maksuametile. Varasid on osaühingul aga vaid 4000 eurot, mistõttu võivad enamus võlausaldajaid oma suud puhtaks pühkida.

Tegelikkuses oleks firmal varasid oluliselt rohkem, aga suurem osa sellest moodustab nõue pankrotis oleva Rootsi äriühingu vastu, kellelt tõenäoliselt raha kätte ei saa. Weekendi pankrotihaldur Martin Krupp on öelnud, et omaette kummaline on see, et festivali on korraldatud kolmes riigis – Eestis, Soomes ja Rootsis ning rahahädad on kaasnenud kõigiga.

Eesti ettevõte Weekend Festival Baltic andis Rootsi ettevõttele laenu, aga küsis ise omakorda laenu Soomes festivali korraldanud emafirmalt WKND Festival OY. Võlg Soome emafirma ees on Krupi sõnul ligikaudu 500 000 eurot. «Nad maksid üksteise eest arveid ja andsid omavahel laenu,» selgitas Krupp. 

Kohus märkis, et edaspidise pankrotimenetluse käigus tuleb pankrotihalduril muuhulgas välja selgitada, kas Weekendi maksejõuetuse põhjuseks on juhatuse liikmete raske juhtimisviga või suisa kuritegu. 

Weekend Festival Baltic OÜ juhatuse liikmeks oli 2015. aastal Hardi Loog, hiljem John Paul Rweyemamu Rugemalira.

Weekend festival jõudis Pärnu rannas toimuda neli korda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles