Koolimeeskonnad asuvad digioskusi lihvima

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutiklass.
Arvutiklass. Foto: Urmas Luik

Sel nädalal alustavad järjekordsed 17 koolimeeskonda hariduse infotehnoloogia sihtasutuse (HITSA) programmis “DigiKiirendi”. Pärnu- ja Viljandimaa viie kooli esindused kogunevad homme Pärnu Vanalinna koolis.

“DigiKiirendis” osalevad koolid, kes soovivad üheskoos, meeskonnana digioskusi parandada. Järgnevate kuude jooksul löövad koolipered kaasa töötubades ja koolitustel ning neid nõustab haridustehnoloog. Selle ja järgmise aasta jooksul saab “DigiKiirendis” hoogu juurde 60 kooli kõikjal Eestis.

Pärnumaalt osalevad programmis tänavu kevadel Häädemeeste keskkool, Koonga põhikool, Kõmsi lasteaed-algkool ning Viljandimaalt Leie põhikool ja Viiratsi kool.

Programmi juhi Kairi Burnaševa sõnade kohaselt peitub ettevõtmise eripära selles, et iga koolimeeskonna teekond erineb veidi ja on pandud kokku just selle kooli vajadusi silmas pidades.

Koolitustel jagatakse infootsinguga seotud nippe, õpitakse koostama õppematerjale, kasutama koostööks veebivahendeid. Kõige selle juures ei unustata, kuidas seda turvaliselt teha. Omandatut saavad õpetajad kohe ainetundides rakendada. Samuti on programmis eraldi koolitused koolijuhtidele.

Kuuekuulises programmis osaleb kevadel 17 kooli Lääne-Virumaalt, Pärnu-, Viljandi- ja Jõgevamaalt. Programmis saab osaleda kutse alusel. Sügisel alustavate koolide valik tehakse ja programmi kutsutakse märtsis–aprillis.

Programmi viib aastatel 2019–2020 ellu HITSA, seda rahastab haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles