Juulikuus lumi on maas? Tänavu mitte

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Tasalain kinnitas, et järgmiseks hooajaks talletati korralik kunstlumesaak.
Enn Tasalain kinnitas, et järgmiseks hooajaks talletati korralik kunstlumesaak. Foto: Urmas Luik

Kui ühel aastal sai veel juulis Jõulumäe ter­visespordikeskuses suuskadel liuelda, siis tänavu rada nii kaua ei hoita. Küll talletati järgmiseks suusahooajaks hunnikusse nõnda palju kunstlund, et tuli leida vapraid mehi, kes seal otsas toimetada julgeks.

Armastatud spordibaasi haldus- ja arendusjuhi Enn Tasalaini jutu järgi aeti kokku üks viimaste aastate suuremaid kunstlumehunnikuid. Tööd kestsid kolm päeva ja lumele sai “tekk” peale eelmise nädala reedeks.

Traktor vedas hunniku otsa sae­puru ja suur kopp laotas selle laiali. Lumemägi tuli nõnda kõrge, et masinad paistsid selle otsas kui kirbud.

“Saime hea portsu,” kinnitas Tasalain. “Ainult oli vaja selline mees leida, kes julgeks üles sõita. Ja kopajuhtki, kes julgeks seal hunniku otsas tegutseda.”

Küll tõdes Jõulumäe looja, kelle elutööd tuhanded spordisõbrad ja teisedki naudivad, et selle aasta kunstlumi oli viimaste aastate kalleim, kuna temperatuur ­kõikus ja nad pidid hakkama kolme–nelja külmakraadiga lund tootma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles