Kolledži tudengid võtsid huvilised avasüli vastu

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Parim viis uutele huvilistele ülikooli tutvustada on see, kui tudengid ise räägivad nii, nagu asi on: kuidas nad on muutunud isiksustena, mida juurde õppinud ja kuidas koolis vastu pidada. Tartu ülikooli Pärnu kolledžis lahtiste uste päeval võtsidki praegused üliõpilased loodetavasti tulevasi koolikaaslasi vastu.

Päev algas kiirkohtingu stiilis tutvumismänguga, et edasisele saaks vastu minna juba vabamalt. Väga palju huvilisi oli tulnud siitsamast Pärnumaalt, kuid mujaltki, isegi Hiiumaalt. “Tahan Tallinnast siia kooli tulla, sest just turism on see, mida õppida soovin. Siin saab seda teha,” kommenteeris üks kohaletulnuid.

Lahtiste uste päeva ühe korraldajatest, turismi- ja hotelliettevõtluse tudengi Sindy Tsukkeri sõnutsi tundsid õpilased peamiselt huvi eriala praktika, elamistingimuste ja tudengielu vastu. “Paljudele hakkas kolledžis nii väga meeldima, et lubasid tagasi tudengivarjuks tulla,” rõõmustas Tsukker.

Infot said huvilised küsida tudengite käest kõige kohta: peale õppimise uuriti, millised on kooliväline elu ja elamisvõimalused, kui siia tulla väljastpoolt Pärnut. Saadi teada, et koolil on palju pakkuda spordiharrastajatele: toimub koolisiseseid ja ülikoolidevahelisi spordivõistlusi, iga nädal mängitakse võrk- ja korvpalli.

“See kool on täpselt paraja suurusega,” kiitis mitu tudengit. Õppuritest on kujunenud ühtne pere ja ükski nägu koolis ei ole võõras. Veel jagus kiidusõnu kooliraamatukogule, mis peale kauniduse on vaikne koht, kus õppimine pidavat alati ladusalt minema.

Sellest, kuidas saada üle esinemiskartusest, võtta riske ja olla julge, rääkis kolledži vilistlane ja Pärnu haigla turundusspetsialist Errit Kuldkepp. Ta jutustas saalis viibinud tudengitele ja lahtiste uste päeva külastajatele oma kogemuste põhjal, kuidas unistada ja soovitut täita.

Kõrghariduse esimesse astmesse toimub Pärnu kolledžis vastuvõtt 20. juunist 4. juulini. Sisseastumiseksamid on 9. ja 10. juulil Pärnus, Tallinnas ja Tartus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles