Galerii: Tihemetsa valijaid üllatas hommikul värske lumevaip

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tihemetsas üllatas tänahommikusi ärkajaid mitme sentimeetri paksune pehme lumevaip, mis üleöö maad kattis.

“Mis nüüd lõokestsest saab, need ju lõõritasid juba mitu päeva tagasi põldude kohal,” muretses külamees ja sättis sammud Tihemetsa spordihoonesse valimisjaoskonda.

Ukse peal trehvatud Heino ütles, et valis Reformierakonda, on alati valinud ja usub neisse. Valimisprogrammidega oli tutvunud ja jäänud oma eelistuse juurde.

Valimiste päeval saab hääletada ainult elukohajärgses jaoskonnas ja põhimõttelisele e- ja eelhääletamata jätnuna käisin minagi hommikul pärast üheksat oma kodanikukohust täitmas Tihemetsas, kus selleks kellaajaks olin kolmas hääletaja, nagu ütles jaoskonnakomisjoni liige Evald Tamsalu.

Ametlikult valimisjaoskonna number 2 jaoskonnakomisjoni esimees Mare Kurri märkis, et nimekirjas on 662 valijat ja hääletada saavad selles jaoskonnas Tihemetsa aleviku, Kanaküla, Väljaküla, Allikukivi, Kamali, Kärsu, Mustla, Oissaare ja Tõlla küla elanikud.

Kella 11ks oli valimimas käinud 41 valimisnimekirja kantut. Kojukutseid oli esitatud selleks ajaks viis: Tõlla ja Kamali külla ning Tihemetsa alevikku. Hääletuskastiga hakkavad komisjoni liikmed koduvisiite tegema kella 14st, põhiliselt nende juurde, kes kas kodunt väljas ei käi või kellel on ühistranspordita keeruline hääletama sõita.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles