Nädal algab lörtsiselt, öösel on oodata jäidet

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulailmad ja öised külmakraadid muudavad liiklusolud heitlikuks.
Sulailmad ja öised külmakraadid muudavad liiklusolud heitlikuks. Foto: Henn Soodla

Täna öösel on Pärnumaa teedel oodata jäidet. Nädala ilm jääb kolmapäevani lörtsisajuseks.

Sajab lund ja lörtsi, saartel ja mandri lõunaosas paiguti ka vihma. Hommikuks sadu harveneb. On jäidet. Sisemaal puhub tuul muutliku suunaga kuni kuus meetrit sekundis, Liivi lahe piirkonnas on edela- ja läänetuule tugevus seitse kuni kümme, puhanguti 15 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on nulli ringis.

Päeval pilvisus tiheneb. Puhub kagutuul kaks kuni kuus meetrit sekundis. Ennelõunal sajab kohati vähest lund ja lörtsi, pärastlõunal levib järgmine sajuala Lääne-Eesti saartelt mandrile. Sadu algab lumena, minnes üle lörtsiks ja vihmaks. On jäidet. Puhub lõunatuul. Temperatuur jääb kahe soojakraadi kanti.

Teisipäeval öösel tuleb pilves ilm. Tuul pöördub kagust edelasse ja tugevneb kuue kuni 11, rannikul iiliti 15 meetrini sekundis. Õhusooja on nullist kolme kraadini.

Päeval on pilves selgimistega ilm. Sajab lörtsi ja vihma, pärastlõunal lundki. Õhtupoolikul alates Loode-Eestist sadu lakkab. Tuul pöördub loodesse ja põhja, puhudes seitse kuni 12, rannikul puhanguti 15–17 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on nullist nelja kraadini, pärastlõunal langeb põhja poolt alates.

Kolmapäeva öösel on taas oodata pilves selgimistega ilma. Öö hakul sajab kohati lund. Puhub loode- ja põhjatuul viis kuni kümme, öö hakul rannikul iiliti 13 meetrit sekundis. Külma tuleb viis kuni seitse kraadi.

Päeval tuleb sajuta. Puhub lääne- ja edelatuul kaks kuni seitse meetrit sekundis. Õhutemperatuur jääb kolme ja viie miinuskraadi vahele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles