Priit Humal: Müütiline Rail Baltic

Priit Humal
, Kodanikuliikumise Avalikult Rail Balticust juhatuse liige, Isamaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Balticu vastased
Rail Balticu vastased Foto: Liis Treimann

Ainuüksi läinud aastal sõlmisid riiklik ettevõte RB Estonia ja Eesti-Läti-Leedu ühisfirma RB Rail 600 000 euro eest kommunikatsiooniteenuste hankelepinguid. Kahjuks ei kasutata seda raha sisulise ehk dokumentidel ja faktidel põhineva informatsiooni edastamiseks. Hulk Rail Balticut (RB) puudutavaid dokumente on siiani salajased ja neid ei esitata isegi kohtule.

Projekti koordinaator Kristjan Kaunissaare, töötades nii majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis kui ka RB Estonia OÜs, käivitas kampaania, milles heidab ametkondlikesse muinasjuttudesse kriitiliselt suhtuvatele lugejatele ette mõistmatust.

Kodanikuühenduse Avalikult Rail Balticust arvates avaldub teemades, mida Kaunissaare ekslikult müütideks peab, vahetu oht Eesti loodusele ning meie inimeste ja kokkuvõttes riigi sotsiaalmajanduslikule heaolule.

Tartu kaudu kulgev RB pole mitte müüt, vaid Euroopa Liidu tähtsusjärjestuses projekt number 27, millele EL on andnud kümme miljonit eurot Eestis ja niisama palju Lätis. RB-le on ELi abiraha Eestis seni õnnestunud ära kasutada ainult viis miljonit eurot, peale selle 11 miljonit eurot lennujaama trammile, mis aga haakub niisama hästi mõlema RB teekoridoriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles