Galerii: käevigastusega naist aitas julge müüja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õnneks polnud naise käsi päriselt vigastatud, vaid see oli osa Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna meditsiinigrupi näidistegevusest Port Artur 2 kaubanduskeskuse aatriumis. Kiirustavad külastajad kõõritasid “verd” jooksva käsivarre poole, kuni lähima boksi müüja abi andma tuli.

Huvilised said aimu, mis peitub naiskodukaitsja kui Kaitseliidu allorganisatsiooni liikme ligemale 30kiloses rännakukotis ja Ülejõe jaoskonna liikmed tõid kaubanduskeskusse sõdurielu argipäeva, näitlikustasid stendil ja selgitasid huvilistele, millise varustusega metsas rahuajalgi pikemalt vastu pidada.

Staabiassistendid rääkisid sidepidamisest ja töökorraldusest nii rahuajal kui kriisiolukorras. Peagi loodava evakuatsioonirühma liikmed suunasid mõtted sellele, kuidas iga kodanik võib valmistuda valmis kriisiks, olgu või pikaajaline elektrikatkestus. Loodav üksus saabki väljaõppe, et mehitada hädaolukordades linna evakuatsioonipunkte.

Toitlustusgrupp sättis lauale oma retseptiraamatud, mille kokandusest huvitatud tohtisid kaasa võtta. Naiskodukaitse Pärnumaa välikokad on tublid ja võitsid kaks viimast üleriigilist toitlustusvõistlust.

Noortejuhid sättisid põrandale kujundliku miinivälja ja leidus julgeid, kes juhendit lugedes katsumuse “õhku lendamata” läbi tegid.

Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna esinaine Karmen Vesselov ja Pärnu jaoskonna esinaine Ave Rallmann ärgitasid igas eas poodlejaid vabatahtliku isamaalise organisatsiooni tegevusega lähemalt tutvuma. Ürituse kuupäev 7. märts polnud valitud juhuslikult, sest homme on rahvusvaheline naistepäev ja naiskodukaitsjate panus meie turvalisusse ei väljendu ainult paraadil või välikatla juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles