Mis sai muusikust, kellele akordionipalad jäid liialt tavaliseks?

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusik Madis Muul on pärit Pärnust, kunagi kuulus ta siit alguse saanud bändi Elav Legend.
Muusik Madis Muul on pärit Pärnust, kunagi kuulus ta siit alguse saanud bändi Elav Legend. Foto: Karoliine Aus

Kui pärnakas Madis Muul Itaalias ülikoolis oma esimesse loengusse läks, ei saanud ta midagi aru – kõik rääkisid nõnda kiiresti. Tekkis suisa keeleblokk, pärast mida tulid üle huulte vaid ingliskeelsed sõnad. Küsimusele, kuidas noormees sellest üle sai, vastas ta naerdes: “Tulin Eestisse!”

Tõepoolest, ta naasis. Muul plaaniski minna Itaaliasse õppima vaid aastaks. “Siiski tundus see variant imelik, et ma niisama tagasi tulen,” meenutas muusik. Nii saigi tuldud Eesti muusika- ja teatriakadeemiasse (EMTA) vahetusõpilaseks. Pärast aastat Eestis otsustas ta Itaaliasse ülikooli tagasi minna ja kooliteed seal jätkata. “Nüüd on jäänud teha veel viimased eksamid ja lõputöö,” rääkis Muul uhkusenoodiga hääles.

Madis Muul leidis armastuse muusika vastu tänu vanaisale. Just tema hakkas poisile õpetama klaverimängu, see pill oli koduski olemas. Järgmine samm oli juba muusikakool, kuhu Muul esimesel korral ei pääsenud, teisel katsel aga küll. “Mäletan, et lugu, mida mängisin, oli “Miki merehädas”,” jutustas muusik. Kui lood ette kantud, otsustas poiss, et tema soovib hoopis akordioni õppida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles