Pärnus selgitati tänavune riigi parim luule esitaja (1)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitja Maarja-Liis Mölder (vasakult teine) ja žürii.
Võitja Maarja-Liis Mölder (vasakult teine) ja žürii. Foto: Koidula muuseum

Koidula muuseumis eile viiendal üleriigilisel täiskasvanute Koidula etluskonkursi parimaks tunnistati Maarja-Liis Mölder Tallinnast.

Võistluse finaalis osales 14 luulelugejat mitmest Eesti paigast ja nad esitasid Lydia Koidula luuletuse kõrval ühe vabalt valitud Eesti luuletaja teose. Mölder esitas tänapäevaselt ja professionaalselt Koidula luuletuse "Tütarlapse kaebus" ja Kristiina Ehini "Ma olin koos õega …". Võitja sai auhinnaks Vello Paluoja loodud Koidula pastell-portreemaali.

Žürii, kuhu kuulusid luuletajad Doris Kareva ja Kaupo Meiel ning näitleja-lavastaja Kaili Viidas, otsustas, et hõbedase autasu saab Asta Järve, kes ühtlasi pälvis Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna auhinna, ja pronks läheb Alice Siilile pealinnast. Eripreemiad pälvisid Siiri Toomik Võrust, Helve Aonurm Põlvast, Kadri Lõhmus Tallinnast ja Vilve Tombach Pajustist.

Koidula etluskonkursil osalejad.
Koidula etluskonkursil osalejad. Foto: Koidula Muuseum

Finaali olid kutsutud parimad vähemalt 18aastased etlejad, kes lõppvõistlusele pääsuks osalesid piirkondlikel konkurssidel Tallinnas, Tartus, Võrus, Kuressaares ja Pärnus. Kokku oli kohal üle 70 luulehuvilise.

Üleriigilise luuleesituskonkursi on Koidula muuseum ellu kutsunud Emajõe ööbiku pärandi väärtustamiseks ja täiskasvanute luulehuvi elavdamiseks. Üritust toetasid Pärnu linn, kultuurkapital, Eesti kirjanike muuseumide ühing, Naiskodukaitse Pärnumaa ringkond ja Endla teater.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles