Selgusid Pärnumaa parimad pranglijad

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile selgusid Kilingi-Nõmme gümnaasiumis Pärnumaa parimad peastarvutajad, kes lähevad edasi mõõtu võtma üleriigilisse finaali ja sealt juba rahvusvahelisele võistlusele, mis toimub 27. aprillil samuti Kilingi-Nõmmes.

Sirgujate seas (1.–3. klass) on parimad peastarvutajad Raimond Lillemaa ja Meibel Kudak Pärnu Mai koolist ja Oskar Kingissepp Kilingi-Nõmme gümnaasiumist.

Oskajatest (4.–6. klass) võitsid Laura Viikberg ja Alex Paugus Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumist ja Rico Kalde Kilingi-Nõmme gümnaasiumist.

Neidudest (7.–12. klass) näitasid kõige kõvemaid tulemusi Helene Loorents Kilingi-Nõmmest, Triinu Kirschbaum Uulu põhikoolist ja Kätlin Kits Sütevaka humanitaargümnaasiumist.

Koolide arvestuses olid edurivi tipus Sütevaka humanitaargümnaasium, Pärnu Mai kool ja Kilingi-Nõmme gümnaasium.

Noormeeste (7.–12. klass) esikolmikusse mahtusid Chris Kruusimägi Pärnu Koidula gümnaasiumist, Kert Kruusimägi Surju põhikoolist ja Oskar Kuningas Sütevakast.

Samuti panid end proovile täiskasvanud: kiireimad õpetajad olid Ave Kartau Surju põhikoolist, Elsa Kivaste Metsapoole põhikoolist ja Liina Õismets Mai koolist.

Koolide arvestuses oli edurivi tipus Sütevaka humanitaargümnaasium, Pärnu Mai kool ja Kilingi-Nõmme gümnaasium.

Miksikese õpikeskkonna rahvusvaheline pranglimise internetivõistlus kestab 18. hooaega. Maakondlikud eelvõistlused toimusid sel aastal 15. korda.

Üleriigiline finaal tuleb 27. märtsil Tartus Treffneri gümnaasiumis. Sealsed parimad pääsevad rahvusvahelisse finaali, kus peale Eesti esindajate osalevad Läti, Leedu, Ukraina, Sloveenia ja Gruusia peastarvutajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles