Haigla õpetas inimelusid päästma

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekti käigus said õpilased proovida mannekeeni peal elustamisvõtet, sest kiire ja õige tegutsemisega on võimalik päästa kellegi elu.
Projekti käigus said õpilased proovida mannekeeni peal elustamisvõtet, sest kiire ja õige tegutsemisega on võimalik päästa kellegi elu. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Möödunud aasta lõpus toimus Pärnu haigla ja terviseametiga koostöös projekti “Sinu käed päästavad elu”, millega tutvustati kiirabitööd. Fookuses olid kooliõpilased, eeskätt gümnasistid ja kutsekooliõpilased ning personal.

Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialisti Eda Amuri väitel oli projekti eesmärk tõsta piirkonna elanike teadlikkust esmaabi andmisel ja tutvustada elustamisvõtteid, julgustada seeläbi inimesi silmitsi seisma olukordadega, kus kiire ja õige tegutsemisega on võimalik päästa kellegi elu.

Pärnu haigla 23 kiirabitöötajat käisid kaheksas koolis, üks nende seast oli Saksa tehnoloogiakool.

Ettevõtmise raames tutvustas haigla kiirabibrigaad tõetruult olukordi, kus tuleb julgus ja oskused appi võtta ja käituda abivajajaga õigesti. “Tund loeti lõppenuks alles seejärel, kui kõik õpilased olid saanud proovida mannekeeni peal elustamisvõtet ja muuta maaslamaja mehe asendit,” lausus Amur.

Projekti osana said Saksa tehnoloogiakooli kujundaja eriala õpilased ülesande, mille sisu oli kõike nähtut ja kuuldut meelde jätta ja saadud info ning tekkinud emotsioonide tulemusel luua sotsiaalkampaaniale jätkukampaania plakat “Aita päästa elu”. Kokku valmis 11 tööd, mille eesmärk on elanikele projekti sõnumit kinnistada. “Me ei tea, kunas ükskõik kes meie seast võib seista silmitsi olukorraga, kus on vaja julgust ja kiiret tegutsemist, et päästa kellegi elu,” märkis Amur.

Jätkukampaania plakateid näeb Pärnu haigla heaolukeskuse galeriis. “Haigla soov on juhtida kõigi inimeste tähelepanu esmaabi andmise teadmiste vajalikkusele ning seeläbi lähedaste tervisest ja elust hoolimisele,” rääkis Amur. Väljapanek jääb Pärnu haiglas avatuks märtsi lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles