Riigi esimest lahingumoona tehast kavandatakse Pärnumaale (3)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeeringuga kavandatakse Potsepa liivakarjääri loodenurka tehasekompleks, mis koosneb tehase- ja abihoonetest, ladudest, piiretest, kaitsevallidest, teedest ja kommunikatsioonidest.
Planeeringuga kavandatakse Potsepa liivakarjääri loodenurka tehasekompleks, mis koosneb tehase- ja abihoonetest, ladudest, piiretest, kaitsevallidest, teedest ja kommunikatsioonidest. Foto: Mailiis Ollino

Möödunud aasta 1. juulil jõustus relvaseaduse parandus, millega edaspidi on Eestis lubatud toota laske-, lahingumoona ja sõjarelvi. OÜ Nitrotol peab nüüd plaani ehitada moodne lõhkematerjalitehas Potsepale ja ­eile käis ettevõtte esindaja osavallas planeeringut arutamas.

Kavas on ehitada liivakar­jääri loodenurka kompleks, mis koosneb tehase- ja abihoonetest, ladudest, piiretest, kaitsevallidest, teedest ja kommunikatsioonidest.

“Oluline on, et see on suhteliselt hõredalt asustatud kant, samal ajal asustuse lähedal,” kommenteeris Nitrotoli juhatuse liige Jens Haug asukohavalikut ja lisas, et see on hea nii ohutuse, julgeoleku kui tööjõu ja logistika mõttes.

“Eestis leidub palju selliseid kohti, mis on sootuks inimtühjad, aga seal ei ole üldse mitte midagi. Selles mõttes on see kompromiss tsivilisatsiooni ja meile vajaliku eraldatuse vahel,” lisas Haug.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles