Galerii: Ronaldo viimase minuti tabamus tõi päikese välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vihmasel laupäeva pärastlõunal kogunes Pärnu kunstmurustaadioni äärde meeldivalt palju Pärnu Vapruse poolhoidjaid (173), sest kodulinna tiim, kes mängib Eesti jalgpalli meistrivõistluste esiliigas, madistas Kohtla-Järve Järvega.

Kui avavoorus oli Vapratel Karudel vastas favoriit Tallinna Legion, kes pani pärnakad oma pilli järgi tantsima, siis nüüd oli vastupidi: Vaprus haaras avavilest initsiatiivi ja valdas palli umbes 70 protsenti mänguajast.

Esimene ohtlik olukord tekkis 12. minutil, kui paremäärel tegutsenud Tõnis Vihmoja vihistas palli karistusala joonelt napilt üle värava. Mõni minut hiljem pääsesid pärnakad taas ohtlikult löögile, aga pall väravas ei maandunud. Kannatlikult kaitses istunud külaliste esimene võimalus avanes 18. minutil, kuid Hendrik Vainu tõrjus palli väravasuult. 

21. minutil sai taas Vihmoja välejalgsena liini taha palli ja tsenderdas kasti, kus esimesena oli jaol Ronaldo Tiismaa, ent noor ründaja ei saanud pallile korralikult pihta.

25. minutil pääses kuulsa eesnimega ründaja väravavahiga üks ühe vastu, ent ei suutnud nurgalöögist enamat välja võluda. Olukordi, kus saanuks värava lüüa, oli Vaprusel avapoolajal viis-kuus, ent poolajale mindi seisul 0:0. 

Pärast pausi jäid Vaprate Karude ohtlikud rünnakud harvemaks: suuresti tänu sellele, et avapoolajal teravalt ääreründaja positsioonil tegutsenud Vihmoja nihutati äärekaitsjaks. 

50. minutil lajatas Henri Hanson posti ja minut hiljem võis vastaste karistusalas aimata käega mängu, kuid kohtunik vilet ei törtsutanud. 58. minutil sai Envar Lauter 25 meetril kõmmutada, ent väravavaht tõrjus löögi. 

Vapruse poolehoidjad muutusid juba kärsituks ja nõudsid väravat. 76. minutil tabas Vihmoja karistuslöögist latti, ent ei enamat. Viis minutit enne normaalaja lõppu pääses vahetusest sekkunud Jaak-Peeter Oja lähedalt peaga löögile, kuid väravavaht tõrjus. 

Ent viimaks, kui tiksus juba kolmas lisaminut, mängisid vastased karistusalas käega ja Vaprusele määrati penalti. Lööma asus Tiismaa, kes lõi palli kindlalt võrku ja lasi möirge kuuldavale.

Vahetult pärast tabamust asendus vihmane ilm päikesega ja fännid lasid võidulaulu valla: "Vaprus võitleb lõpuni, jah, jah!" 

Vaprus võitles lõpuni ja sai, mis tahtis, ehk kolm silma.

Suvepealinna tiimil on nüüd tabelis võit ja kaotus. Järgmises voorus madistatakse võõral väljakul Rakvere Tarvaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles