Galerii: võimas, vägev, fenomenaalne! Võrkpallurid saatsid saarlased nukralt praami peale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sellist kisa ja nii suurt rahvahulka, mis kohalikus spordihallis Pärnu ja Saaremaa võrkpalliklubi Eesti meistrivõistluste poolfinaali esimese lahingu avavile eel valitses, pole ammu suvepealinnas kuulnud-näinud. Pole ka ime: käes on hooaja kulminatsioon. 

Avo Keele hoolealused alustasid poolfinaalseeriat koosseisus Taavet Leppik, Ilja Kovaljov, Siim Ennemuist, Martti Keel, Toms Švans, Chizoba Neves Atu ja Silver Maar.

Urmas Tali saatis vastu Artis Caicsi, Siim Põlluääre, Eddie Rivera, Rauno Tamme, Mihkel Tanila, Harri Palmari ja Johan Vahteri.

Esimene geim: 

Pärnu alustas vägevalt: Kovaljovi rünnak, Švansi äss, Ennemuisti rünnak, otsa veel Švansi kolm ässa (!) ja 7:0! Saarlased said silma pähe alles seisul 1:8. Pärnu esimene tempo töötas ideaalselt ja Švans tegi seisuks 13:4. Uskumatu mees see lätlane: kui ring oli täis ja Švansi kord uuesti servida, lajatas tempomees taas ässa - 16:7. 20 silma kogus esimesena Pärnu, saarlastel oli tol hetkel 11 punkti. Geimi lõpus Saaremaa kosus ja pääses lähemale, ent Pärnu siiski võitis: 25:21. Kahjuks oli mäng lõppenud Kovaljovile, kes taas vigastas probleemset hüppeliigest.

Teine geim: 

Vastupidi esimesele purjetasid saarlased teises geimis kiirelt minema. 6:2. Kuigi Pärnu tuli vahepeal punkti kaugusele, oli perioodi keskel seis 14:17. Geimis, kus rohkelt esines servivigu, sai 20 silma esimesena täis Saaremaa, Pärnul oli punkte 18. Saarlastel oli seisul 24:21 mängu esimene geimpall, mida nad ära ei kasutanud. Küll realiseeriti see teisel katsel: 25:22 ja 1:1. Pärnu ei suutnud enam vastaseid serviga halvata, valusa hoobi andis Kovaljovi kaotus. Kui suvepealinlastel oli parem vastuvõtt, siis saarlastel rünnak.

Kolmas geim: 

Põrgukisa saatel jagati esimesed kümme silma võrdselt: 5:5. Kuigi Saaremaa spurtis 3:0, tõi Švansi äss taas tabloole viigi. 9:9. Siis sattusid meie mehed hoogu: Maar säras kaitses ja Martti Keel hakkas tõstetega otsima peamiselt temporündajaid ja see skeem töötas, 16:12. Seisul 18:14 vahetas Saaremaa sidemängijat, ent kasu sellest polnud, sest Pärnu võitis 25:22.

Neljas geim: 

Periood algas vägevalt, kui sidemängija Martti Keel otsustas tõstmise asemel palli ise võimsalt maha kõmmutada. Pärnu haaras initsiatiivi ja läks 7:4 ja 12:7 ette. Saarlaste lootsil ei jäänud muud üle kui aeg maha võtta, sest pärnakad olid hoos. Time-out'ist ja paarist mängijate vahetusest oli kasu, sest Saaremaa tuli punkti kaugusele. 14:15. Siis ründasid vägevalt pärnakad ja panid paar suurepärast blokki, misjärel isegi Avo Keele rusikad üles tõstis. 19:15. Otsustavad punktid möödusid närvesöövalt, ent sellest väljusid võitjana pärnakad. 25:20 ja 3:1!

Pärnu poolelt kogusid kahekohalise punktisumma neli meest: Švans kõmmutas 17 (+10), Atu 14 (+5), Leppik 13 (+3) ja Ennemuist kümme (+10) silma. Saarlaste resultatiivseim oli Rivera 13 (+5) punktiga. Pärnakad lõid kümme serviässa, millest Švansile läks seitse, saarlased kokku viis. Blokipunktidega võitis 9:8 Saaremaa. Rünnakuprotsent pärnakatele 46 vs. 42, vastuvõtt 55 vs. 45.

STATISTIKA

Finaali pääsuks on tarvis kolme võitu. Järgmised kaks matši toimuvad Saaremaal, esimene 21. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles