Galerii: masuaegsel lambipõllul peeti kortermaja sarikapidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal toimus Pärnu linna ääres Valgeranna golfiväljaku lähedal Leonardo golfiküla kinnisvaraarenduse esimese kortermaja sarikapidu.

Kinnisvaraeksperdi maakleri Kristel Saadi sõnutsi on ehitatav kortermaja energiasäästlik, sest kasutatakse uudset ehitusmaterjali Climablock. “Tegu on sooja ja heli pidava plokiga ning A-energiaklassi korteritega,” lisas ta.

Elurajoonis on valmis ka tänavavalgustusega asfaltteevõrgustik. Saadi väitel on planeeritud välja ehitada mitmekülgne kogu elamurajooni läbiv terviserada, kuhu tulevad eri spordirajatised.

Kortermaja ise on kolmekorruseline ja seal asub 21 kahe- ja kolmetoalist elamispinda, mille keskmine ruutmeetri hind jääb 1900 euro juurde. Maakleri sõnutsi algas korterite müük täna ja huvilisi pidavat juba olema.

Maja arhitektid on Achille Michelizzi (Itaalia) ja Indrek Allmann (Eesti) ning ehitaja EPM Ehitus OÜ. Kortermaja peaks valmima juunis.

Varem on Pärnu Postimees kirjutanud, et kinnisvaraarenduse esimese etapi ehitustööd pidid algama 2005. aastal, kuid tegelikult rammiti vaiad maasse alles 2012. augustis, sest vahepealsele ehitustegevusele tõmbas pidurit masu.

Praeguseks on valmis kuus villat. Üks villa ja kortermaja on veel ehitusjärgus.

Tulevikus tahetakse piirkonda ehitada üheksa kortermaja ja umbes 65 villat. Tegemist on Itaalia ettevõtja Riccardo Lelmi firma EREL Groupi arendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles