Andke liiklustalgute tarvis teada kohtadest, kus sohvrid kipuvad olema raske jalaga! (1)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3. aprillil ehk liiklustalgutel rahustavad politseinikud 24 tunni jooksul liiklust kaardile märgitud kohtades.
3. aprillil ehk liiklustalgutel rahustavad politseinikud 24 tunni jooksul liiklust kaardile märgitud kohtades. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) avas veebilehe, kuhu inimesed saavad pühapäevani märkida paiku, kus kihutavad juhid seavad kaasliiklejaid ohtu. 3. aprillil ehk liiklustalgutel rahustavad politseinikud 24 tunni jooksul liiklust kaardile märgitud kohtades.

„Liiklustalgutest on saanud omamoodi kevadekuulutaja. On hea, et me käime enne suvekuid talgute korras üle ka liikluse,“ ütles PPA juhtkorrakaitseametnik Sirle Loigo. „Kuue päeva jooksul saab inimene märkida kaardile kohti, kus ta on kogenud, et kiiruseületajad on oht. Iga sisestus aitab liiklust turvalisemaks muuta. Politsei analüüse ja inimeste ettepanekuid kõrvutades saame probleemsetest kohtadest tervikliku ülevaate, mida iga päev töös kasutada.“

Juba paari tunni jooksul oli Pärnumaal liiklustalgute jaoks pandud kirja ligemale 30 kohta, kus sohvrid kipuvad liiga raske jalaga gaasipedaali vajutama.

Politseinikud rahustavad liiklust laekunud ettepanekute alusel 3. aprillil. „Samamoodi kui möödunud aastal keskenduvad liiklustalgud kiiruseületajatele, sest kihutavad juhid vähendavad meie teedel kõige rohkem turvatunnet. Talgud on üks viise panustada kogukonna turvalisusse ja olla abiks kas või sellega, et mõelda probleemile,“ rääkis Loigo.

Ettepaneku märkimiseks tuleb valida kaardil sobiv koht ja ajavahemik, mil kiirust ületavad juhid ohte tekitavad. Rämpspostituse vältimiseks peab end Facebooki kaudu tuvastama.

Juba paari tunni jooksul oli Pärnumaal liiklustalgute jaoks pandud kirja ligemale 30 kohta, kus sohvrid kipuvad liiga raske jalaga gaasipedaali vajutama.
Juba paari tunni jooksul oli Pärnumaal liiklustalgute jaoks pandud kirja ligemale 30 kohta, kus sohvrid kipuvad liiga raske jalaga gaasipedaali vajutama. Foto: Kuvatõmmis

Politsei korraldab ööpäevaseid liiklustalguid, et olla just seal, kus inimesed seda kõige rohkem ootavad.

Mullu märgistati Pärnumaal liiklustalgutel ohtlikke teelõike, kus raske jalaga juhid seavad kaasliiklejad ohtu, 128 korral. Pärnu linnas anti sellistest kohtadest teada 61 korda.

Linnas märgiti enim ära Tallinna–Pärnu–Ikla maantee, Niidu tänava rist ja maanteelõik Lina ja Niidu tänava ristmiku vahel.  Samuti olid pingerea eesotsas Pärnu Papiniidu sild, Tallinna–Pärnu–Ikla maantee ja Papiniidu tänava ristmik.

Maakonnas pandi peale Pärnu linna enam kirja punkte Lihula, Kilingi-Nõmme, Vändra, Sindi ja Sauga sees ja lähistel.

2017. ja 2018. aastal mõõtis 24tunnise perioodi jooksul kiirust üle 250 politseiniku, kes kontrollisid liiklust üle 1000 paigas.

Mullu vesteldi 1013 juhiga, kes sõitsid liiga kiiresti, 269 inimese kohta alustati aga menetlust. 2017. aastal oli pikem jutuajamine 913 juhiga ja menetlust alustati 243 roolikeeraja suhtes.

2018. aastal laekus kaardirakendusse 1600 ettepanekut.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles